Een kleine geschiedenis van WIN – periode 2016-2014

december 2016

De afgelopen drie jaar zijn er drie skills voor werken in de nieuwe economie boven komen drijven. Het zijn: eigenaarschap tonen -kunnen co-creëren/talent inzetten in wisselende teams – integraal denken én doen.

14 oktober 2016

Afscheid van de oude website, die sinds 21 maart 2014 in de lucht is. De nieuwe website is responsive (ook goed leesbaar op mobiele devices) en wederom gemaakt door Gertjan van der Griendt van Studio GM2.

 

10 oktober 2016

WIN sluit zich aan bij STRO/United Economy, waardoor betalen met circulair geld mogelijk wordt.

6 september 2016

De WIN Werk(t) Rede #3, de alternatieve troonrede met baanbrekende voorstellen wordt gepubliceerd op Duurzame Dinsdag, met een pleidooi voor een contractduur van maximaal 8 jaar.

september 2016

Het artikel van smaakmaker Suze Krijnen met daarin de visie van WIN op de toekomst van werk verschijnt op www.socialevraagstukken.nl. Hans van Meggelen neemt het stokje van Martine Teirlinck over in Rotterdam.

7 juni 2016

WIN wint de NSvP Challengeprijs Innovatief in Werk 2016 samen met partners Part-up Seats2Meet en Stichting Mooi. Het idee om voor deze prijs op te gaan komt van Pauline Geldhof. Met het prijzengeld (EUR 30.000) laten we jongeren tot 27 jaar ervaren hoe je in een flexibele markt een loopbaan opbouwt. Het blijkt lastig om voldoende jongeren te interesseren, omdat zij de noodzaak nog niet zien vanwege gebrek aan werkervaring. Het prijzengeld wordt daarom teruggebracht naar EUR 22.000. In december 2017 wordt het project afgerond, o.a. met Farah Matab die er erg enthousiast over is.

10 april 2016

Elisabeth Werter en Irmgard Bomers spreken op Schiphol Paul Mason, schrijver van Postcapitalism, a guide to our future – zou Nederland koploper kunnen zijn voor de nieuwe economie die hij beschrijft?

21 maart 2016

3e WIN SmaakmakerFestival in Rotterdam was een smaaksensatie dankzij Maher al Sabbagh. De locatie werd beschikbaar gesteld door Seedz en de organisatie was in handen van Martine, Linda en Eva. Het festival gaat vanaf 2017 verder als het WIN Werk(t) Festival.

maart 2016

Twee co-creatietrajecten die we begeleiden worden voortijdig gestopt: Machutus in Dordrecht en Ons Huis in Doetinchem. Niet leuk, maar het bevestigt de keuze om co-creatie (op een andere manier) via Part-up te faciliteren.

Januari/februari 2016

De keuze voor groei wordt beloond met de start van de WIN Werkkring Amsterdam (Elisabeth Werter), Westland (André Bruijn) en Achterhoek/Arnhem (Jan Hof).

3 januari 2016

Tijdens WIN Nieuwjaarsbijeenkomst in het Veerhuis in Varik denken smaakmakers mee over de toekomst van WIN. Het resulteert in het inzicht dat de context van waaruit we werken de nieuwe economie is en het woord WIN-kukel is geboren. De ambitie is om snel meer werkkringen te starten.

december 2015

Een kerstverhaal als jaaroverzicht. We sluiten het jaar voor het eerst af met een klein negatief saldo, omdat de groei minder is dan verwacht. We hebben bijna 2000 smaakmakers, maar slechts 5% is actief. In de komende jaren groeit het percentage naar 13%.

We nemen afscheid van Astrid Baks, die een enorme klus heeft geklaard met  het vullen van de CRM database en de organisatie van het  SmaakmakerFestival. Regelmatig komen mensen, die tijdelijk tijd over hebben, het team versterken.

 

10 december 2015

WIN doet mee aan de conferentie Jongeren Nu/Arbeidsmarkt Morgen. Tijdens het WIN werkatelier Netwerken #Hetkanookanders kwam werken vanuit eigen waarden (kracht) als tip én top uit de bus. We behaalden                                        uiteindelijk met 16% een eervolle 2e plek.

15 oktober 2015

Smaakmakers Stef Beun en Mariët Hendrikx bereiken een eervolle tweede  plaats bij de Nieuw Organiseren Prijs met het project De Woonkeuken van Mariahoeve

18 september 2015

Launch van Part-up, de tool die online werken in netwerken ondersteunt. Part-up werkt ook aan a new way of working. Het kan een mooie kruisbestuiving worden, maar Part-up kiest uiteindelijk voor een andere strategie.

1 september 2015

De WIN Werk(t) Rede #2,  de alternatieve troonrede met baanbrekende voorstellen die de arbeidsmarkt in beweging krijgen. Onder het motto ‘natuurlijk werken’ wordt een werkweek van maximaal 32 uur ingevoerd.

13 september 2015

Waarom doe jij niet gewoon waar je goed in bent? De eerste WIN flyer is een feit, in co-creatie gemaakt door de gangmakers i.s.m. Gertjan v.v. Griendt. Het WIN Portfolio wordt op onderdelen aangepast, om meer mensen in beweging te krijgen. WIN Actief, WIN Persoonlijk en WIN Intensief zijn de nieuwe namen.

17 augustus 2015

Irmgard Bomers van WIN is te gast bij het TV programma Supervouwen van Tineke Verburg en neemt en passant nog een videopitch op.

18 juni 2015

Afronding co-creatietraject van Pauline Geldhof en Irmgard Bomers. De teamdeelnemers van FEM Propedeuse schetsen hun toekomstperspectief aan de collega’s Hogeschool Utrecht.

15 mei 2015

Pauline Schakenbos start als gangmaker voor de WIN Werkkring Foodvalley. Met enige regelmaat zorgt ze ervoor dat berichten over WIN in het lokale nieuws verschijnen. In 2017 stopt ze ermee en tot op heden heeft zich geen vervanger aangediend.

14 april 2015

Tijdens de Utrechtse Ondernemersweek in Utrecht is Irmgard Bomers er in geslaagd om het WIN boek Natuurlijk Werken aan HM Koningin Maximá te geven. Van de overhandiging is helaas geen foto genomen.

1 april 2015

Het Kantelingsalfabet verschijnt, een boek dat in 4 maanden tijd in co-creatie is geschreven met 100 mensen – de D van Durven komt uit de pen van Irmgard en gaat over de ontwikkeling van WIN

21 maart 2015

2e WIN SmaakmakerFestival in Utrecht – Jan Jonker neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het nieuwe WIN boek Natuurlijk Werken, met illustraties van Margot Beun. De essentie van het festival wordt treffend vastgelegd door Elco van Staveren in één beeld, dat nog steeds actueel is en als achtergrond wordt gebruikt voor deze website.

22 februari 2015

Informele start van de WIN Werkkring Rotterdam met gangmaker Martine Teirlinck tijdens de Tegenlicht Meetup 010. Martine ziet WIN als ‘de moeder van alle netwerken’ en legt daarmee onbewust een belangrijke basis voor latere ontwikkelingen. In Den Haag neemt Ria Roelands het stokje over van Irmgard Bomers als gangmaker van de werkkring.

februari 2015

De WIN Placemat (ontwerp Gerjan v.d. Griendt) en met illustraties voor de 10 WIN Principes (Margot Beun) fungeert als multifunctioneel werkmateriaal en komt al jaren goed van pas.

januari 2015

WIN formuleert als partner van MVO de ambitie 2020: in 2020 is iedereen die wil werken aan het werk én verdient een redelijk inkomen. Dit is haalbaar als 20% van de beroepsbevolking bereid is een stapje buiten de gebaande paden te zetten en we maximaal inzetten op sociale en technologische innovatie. Werk krijg later (in de context van win-win-win) een bredere betekenis: een combinatie van huis-, vrijwilligers- en betaald werk.

31 december 2014

We kunnen terugkijken op een mooi jaar met in december nog de presentatie tijdens het bibliotheekcongres van Gevonden!, een co-creatie campagne om de bibliotheken meer zichtbaarheid te geven.

27 november 2014

Jan Rotmans start de beweging Nederland Kantelt, voor kantelaars, dwarsdenkers en koplopers. WIN is van de partij met ‘een nieuwe manier van werken, die pas in deze tijd’.

13 november 2014

Publicatie van het boek Nieuwe Businessmodellen, samen werken aan waardecreatie, een co-creatietraject o.l.v. Jan Jonker met o.a. Irmgard Bomers als een van de co-auteurs. Het boek wordt in 2015 verkozen tot managementboek van het jaar. De theorie in dit boek vormt het fundament van de win-win-win aanpak.

7 oktober 2014

Zipconomy publiceert het artikel Nog steeds uurtje factuurtje/zijn wij vernieuwend genoeg? dat Marleijn de Groot schreef met Irmgard Bomers.

27 september 2014

WIN Werkkring Eindhoven van start, met Jaap Luikenaar als gangmaker en Paul Bessems van Weconomics als speciale gast. Elisabeth Werter is een van de deelnemers en zal later meer en meer betrokken raken bij WIN.

2 september 2014

Met de 1e WIN Werk(t) Rede meegedaan met de verkiezing voor de beste alternatieve troonrede van ProDemos (niet genomineerd). De oplossing: werktijd omzetten naar leertijd. Ook zijn de WIN Praktijktrainingen, om de kennis over werken in netwerken te delen, van start gegaan.

september 2014

Eva de Vries komt het WIN team versterken om de online communicatie te verbeteren en Ria Roelands is de eerste die meldt dat werken in netwerken voor haar werkt.

juni 2014

WIN wordt partner van de Weconomics Foundation.

mei 2014

De eerste WIN Werkkring in Utrecht gaat van start met Pauline Geldhof als gangmaker. Als locatie biedt Wim Stroecken zijn keukentafel aan.

21 maart 2014

Lancering van de nieuwe website, gemaakt door Gertjan van der Griendt van Studio GM2, met een nieuwe url www.werkeninnetwerken.nl (in plaats van winrecept.nl dat teveel uitleg behoeft).

14 maart 2014

Het eerste WIN Team start met een co-creatie opdracht voor de allereerste Fête de la Nature. Het resultaat van de Elfie-Selfie actie is nog op Pinterest te zien.

 

januari 2014

Ontwerp van een nieuwe huisstijl, inclusief logo, door Gertjan van de Griendt. In het nieuwe logo zijn de letters WIN verbonden met elkaar. In het logo staan de smaakmakers (de kleurige i) centraal. Ze worden verbonden door een wire/draad, symbool voor een (technische) infrastructuur.

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha