De praktijk van WIN in Mariahoeve

5 augustus 2016

Het idee van de Woonkeuken van Mariahoeve blijft levendig. Smaakmakers Stef Beun en Mariët Hendrikx behaalden er een eervolle 2e plek mee bij de Nieuw Organiseren Prijs 2015. Het idee wordt ook als één van de tien innovatieve zorgprojecten genoemd in een nieuw online magazine van de Gemeente Den Haag.

Omdenken kenmerkt deze projecten: denken vanuit kansen! Eind augustus wordt het terras officieel geopend, een co-creatie van vijf belanghebbende partijen. 

Tuin en terras in co-creatie

Als eerste onderdeel  van de Woonkeuken van Mariahoeve is de buitenomgeving op de schop gegaan. Saaie stenen zijn vervangen door een gezellige tuin met een terras. Dit is mogelijk geworden door financiële bijdragen van de Kinderopvang, het Wijkberaad, Vóór Welzijn en het stadsdeelkantoor. Het onderhoud is voor rekening van de Stichting Tuinen van Mariahoeve. Alle partijen plukken de voordelen van een veiligere, maar vooral mooiere omgeving.


Er gebeurt nog veel meer

Mariahoeve - Hop HopjeIn het magazine wordt nog een tweede initiatief uit de wijk Mariahoeve genoemd: het Hop Hopje, het mobiele speelgoedautootje. Een co-creatie van Vóór Welzijn, Mariahoeve Werkt en de gemeente Den Haag. Hier is o.a. ook smaakmaker Gertjan van de Griendt bij betrokken. Hij ontwierp het logo en zorgde ervoor dat het Hop Hopje ook op Facebook veel vrienden heeft.

De gemeente heeft de smaak te pakken en koos Mariahoeve uit als pilotgebied voor een gratis scootmobiel uitleen. Een project dat in slechts 3 maanden is gerealiseerd. Dat is mogelijk, omdat vernieuwen onderdeel is van het werk van alle medewerkers in het wijkcentrum, vast én vrijwillig!

Integraal werken

Het zorgt ervoor dat steeds meer bewoners van Mariahoeve de weg vinden naar het wijkcentrum en worden geactiveerd. Het uitgangspunt is dat iedereen waarde heeft. Hier gaat een grote preventieve werking van uit en dat is de missie van de welzijnsorganisatie Voor Welzijn.

De aanpak blijft niet onopgemerkt. Uit het hele land is er belangstelling. Begin september komt er zelfs een delegatie uit Denemarken op bezoek. Al die aandacht en waardering is een beloning voor het team.Wie wil er nu niet WINnen samen met zijn team”, zegt wijkmanager Stef Beun.

aug 2016

 

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha