WIN Interview Pauline Geldhof – smaakmaker in Utrecht

13 april 2016

Regelmatig vragen mensen om ‘bewijzen’ dat de aanpak van WIN werkt. Hoogste tijd dus om nader kennis te maken met Pauline Geldhof, smaakmaker van het eerste uur en een van de gezichten op de WIN flyer. Sinds mei 2013 neemt Pauline deel aan het WIN WIN WIN Programma.

“Ik ben het levendige bewijs dat WIN werkt”

Pauline is een bescheiden, harde werker, die weet wat ze wil. Drie dagen per week werkt ze voor de gemeente Dordrecht, ze is bestuursvoorzitter van de Stichting echtWaar, voorzitter van Popkoor Hoge Noot en ook nog gangmaker voor WIN in Utrecht.  Betaald en onbetaald werk. Zingen is haar ding. Thuis heeft ze een samengesteld gezin met vijf kinderen, tieners en jongvolwassenen. Al die verschillende rollen combineert ze schijnbaar moeiteloos. Waar haalt ze de tijd vandaan?

In minder tijd je geld verdienen

“Ja, grappig, dat vraag ik mijzelf ook wel eens af. Ik ben het levendige bewijs dat WIN werkt. In minder tijd je geld verdienen en daardoor ruimte hebben om ook onbetaald werk te doen. Al het werk dat ik doe is enorm inspirerend is en versterkt elkaar. Het brengt mij steeds weer opnieuw in contact met interessante mensen en onderwerpen. Werk & privé lopen bij mij volledig door elkaar heen en dat voelt meestal goed. Werken op momenten dat het uitkomt of nodig is, maar ook wel eens nee durven zeggen. Die vrijheid is goud waard. Ik zou niet meer anders willen werken”.

Veel meer dan een netwerk

“Via WIN heb ik een netwerk opgebouwd met interessante mensen die zelfde waarden belangrijk vinden in hun werk. Netwerk is eigenlijk geen goede term, het is veel meer. Smaakmakers beschouw ik als mijn collega’s, mensen waar je altijd een beroep op kunt doen. De schroom om hulp te vragen en op mensen af te stappen heb ik niet meer. Mensen zijn o.a. door netwerken bereikbaarder en toegankelijker dan je denkt, of het nu gaat om een wethouder in Dordrecht of de burgemeester in Utrecht. Co-creatie maakt werk ook een stuk leuker. Iedereen doet waar die goed in is. Met Part-up als tool wordt het nu nog makkelijker om samen te werken in tijdelijke teams”.

WIN een pré op mijn CV

“Mijn job bij de gemeente heb ik zeker ook te danken aan het feit dat ik WIN op mijn CV heb staan. Ik merk dat ik een enorme voorsprong heb als het gaat om kennis van nieuwe ontwikkelingen, best practices en de breedte van mijn netwerk. De gemeente Dordrecht staat open voor nieuwe ontwikkelingen en dan zijn de verbindingen met de buitenwereld heel gemakkelijk gelegd. Dat scheel veel werk, omdat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Met één been buiten de organisatie staan werkt heel goed. Ik zou er niet meer aan moeten denken om één baan te hebben. Angst om weer opnieuw op zoek te moeten naar werk heb ik ook niet meer. Er komen steeds opnieuw kansen voorbij. Heerlijk!”

Naschrift van Pauline na het lezen van dit interview:
“Altijd lastig om iets over jezelf terug te lezen. Ik hoop niet dat het wordt uitgelegd als borstklopperij. Daar houd ik helemaal niet van.” Smaakmakers ten voeten uit!

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha