WIN interview – Martine Teirlinck

6 november 2016

“In twee jaar tijd is er veel veranderd. Van heel erg hopen op een vaste baan, naar een 100% overtuiging dat ik via Al Kennis Gemaakt mijn zelfstandigheid wil behouden. Een geniale ontwikkeling, vind ik zelf”.

Een sprong in het diepe

Martine is een van de vele zelfstandige professionals die zichzelf geen ondernemer vindt. “Ondernemers willen hun bedrijf laten groeien; ik wil zelf blijven groeien. Ik wil met de inhoud bezig zijn. Of ik dit nu vanuit min eigen bedrijf of een dienstverband doe, is voor mij steeds minder relevant merk ik.” Dat blijkt prima te kunnen. Zij combineert nu een dienstverband met projecten vanuit haar eigen bedrijf en denkt er niet over om Al Kennis Gemaakt in te ruilen voor een fulltime contract. Dat was twee jaar geleden heel anders. Dat was ook het moment dat onze paden elkaar kruisten en Martine de rol gangmaker van de Werkkring Rotterdam oppakte. Een sprong in het diepe. Het feit dat ze deze rol nu overdraagt aan Hans van Meggelen is aanleiding voor dit interview. Hoe kijkt ze op deze periode terug.

De tweede man

Het is voor mij heel gemakkelijk om een rol op de achtergrond te spelen. Als afscheidscadeau heb ik ooit het boek De Tweede Man gekregen. Dat zegt veel over de rol die ik vaak neem, maar ik wist niet of dit een bewuste keuze was. Het feit dat ik spontaan ja heb gezegd op de uitnodiging om gangmaker te worden was voor mij een enorme overwinning. Een rol op de voorgrond was nieuw voor mij. Ik vind het echt kicken dat ik dit heb aangedurfd.”

“Ik voel nu de vrijheid in mijn werk bij SURF om verschillende rollen te vervullen, soms op de voor- en soms op de achtergrond. Dat geldt ook voor het vrijwilligerswerk dat ik doe voor het Ronald Mc Donald Huis. Daarin heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt. De rol van gangmaker past echter minder goed bij mij. Toch heb ik er lang over gedaan om het los te laten. Ik sta namelijk heel erg achter de circulaire arbeidsmarkt, waarbij er werk is voor iedereen, en wil zo graag dat WIN een succes wordt. Vanuit mijn verantwoordelijkheidsgevoel is loslaten dan best lastig. Nu ben ik blij dat de knoop is doorgehakt en wens ik Hans veel succes en plezier om WIN binnen Rotterdam verder vorm te geven.

Bij het afscheid drukt Martine mij nog op het hart om bij het Nationale Arbeidsmarktdebat vooral de boodschap over te brengen dat echt niet iedereen op een vast contract zit te wachten. “Het loslaten van een vast contract als ideaalbeeld biedt veel kansen om werk voor iedereen mogelijk te maken.”

Martine bedankt!!

Iedere 4e woensdag van de maand kun je Hans van Meggelen, de nieuwe gangmaker van de WIN Werkkring Rotterdam, ontmoeten tijdens de Start-up Meeting.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha