WIN Interview – Eva de Vries

9 juli 2015

“Ik weet wat ik wil, maar nog niet hoe ik het kan bereiken”

Eva de Vries (31) werkt graag met mensen en heeft veel ervaring met sociaal intranet. Ze gelooft in de waarde van een goed functionerend sociaal intranet, maar ziet ook veel organisaties daar nog mee worstelen.

Eva’s kracht is mensen in organisaties de meerwaarde van sociale platforms te laten ervaren voor zichzelf, waardoor het effectiever wordt gebruikt.

Wat knap dat je al zo goed weet waar je kracht ligt

Eva lacht. Je had mij een jaar geleden moeten zien. Ik kon mijn ei niet kwijt in mijn werk en privé liep het ook niet zo lekker. Daar komt nog bij dat ik best zwaar op de hand ben en snel twijfel aan mijzelf. De druk om geld in het laatje te krijgen was groot. In die periode ben ik begonnen met Nezimo en WIN was mijn eerste klant. Zo hebben we elkaar leren kennen. Het afgelopen jaar heb ik heel veel geleerd. Omdat ik de Tweetdeck vul voor WIN ben ik ook bewuster bezig met de WIN Principes. De zoektocht naar mijn drijfveren vond ik echt super lastig. Inmiddels weet ik wel beter wat ik wil, maar ik ben nog wel zoekende hoe ik het voor elkaar krijg.

Ben jij een ondernemer?

Nee, niet echt, maar wel ondernemend. Ik durf intussen overal op af te stappen en het lukt me ook om in gesprek te komen. Daar komen echter nog te weinig opdrachten uit voort. Daarom heb ik ervoor gekozen om naast mijn eigen bedrijf ook drie dagen te werken. Mijn werk bij de afdeling Webcare van KLM  geeft mij financieel rust en bovendien houd ik voeling met de dagelijkse praktijk in organisaties. Ik zie altijd gelijk waar het aan schort en vind het leuk om mensen te coachen en het beste uit zichzelf te laten halen. Maar daarnaast moet ik natuurlijk ook gewoon mijn werk doen. Dat is niet erg, want daardoor creëer ik voor mijzelf de ruimte om Nezimo te laten groeien en werk te doen waar ik in geloof en waar ik goed in ben: de interactie tussen mensen en sociale platforms. Nezimo zal ik daarom niet snel opgeven, dus misschien ben ik wel meer ondernemer dan ik denk.

Wat vind je het lastigste?

Ik ben iemand die het liefst achter de schermen wil werken. Ook ben ik erg dienstbaar ingesteld. Mijn valkuil is dat ik in mijn eagerness om te pleasen vaak werk oppak waar ik niet blij van wordt. Ik moet nog leren om meer ruimte te pakken voor mijzelf en vooral werk te doen waar ik blij van wordt. Daar moet ik echt nog aan werken, want mijn zelfvertrouwen is nog niet zo groot. Ik hoef zelf niet zo nodig in de schijnwerpers, maar ik zie wel dat zichtbaarheid belangrijk is om verder te komen. Nog genoeg drempels te overwinnen dus.

Hoe kijk je naar de toekomst?

De tijd van 9-5 werken is echt voorbij. Ik snap niet wat mensen bezielt die elke dag in de file staan. Ook in organisaties kan ik mij verbazen over de ouderwetse hiërarchische manier van werken. Daardoor haal je niet het beste uit de mensen en dat is sneu voor iedereen. Ik geloof echt dat het goed leren omgaan met sociale platforms de traditionele manier van werken kan doorbreken. Daar wordt iedereen blij van. Wat dat betreft is er dus genoeg werk te doen.

Eva organiseerde in augustus 2015 Summer Events rond het thema sociale technologie en de impact daarvan voor organisaties. Een goede gelegenheid om Eva en het onderwerp waar ze enthousiast over is beter te leren kennen.

Meer informatie: www.nezimo.nl.
Weten hoe het nu met Eva gaat? Klik hier.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha