WIN Arbeidsvitaminen

Inspiratie voor modern werkenden

Elke week op zondagavond verstuurt WIN initiatiefnemer Irmgard Bomers een korte mail met actuele ontwikkelingen. Bedoeld om modern werkenden energie en inspiratie te geven om zelf nieuwe grenzen te verkennen in het werk.

WIN Arbeidsvitaminen gaat over onderwerpen die van belang zijn voor een duurzame toekomst van je werk. Ze vormen een verbinding tussen peopleplanetprofit en ondersteunen de inhoud van het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk.

Inhoud Arbeidsvitaminen


Collega’s in beeld (IK)

Modern werkenden die zichzelf willen blijven ontwikkelen en hun kennis en ervaring graag delen. Zij zijn een inspiratiebron voor anderen.

De nieuwe economie in ontwikkeling (WIJ)

Werk verandert als gevolg van globalisering, technologische ontwikkelingen én het bewustzijn dat groei niet oneindig kan doorgaan. In dit verband zijn er heel veel mensen en initiatieven die hier werk van maken. Eigenlijk is het een wonder dat het nog niet tot de zo gewenste systeemverandering heeft geleid. Dat komt omdat het best lastig is om kritisch naar jezelf/je eigen werk te kijken en van daaruit stappen te ondernemen. Als je bewust wordt hoe alles met elkaar is verbonden dan wordt het eenvoudiger.

Over werk anders organiseren (IK & WIJ)

Door de snelheid van ontwikkelingen ontstaat er steeds meer tijdelijk werk en wordt werk vaker in netwerken georganiseerd. Een nieuwe vorm -naast het werken in organisaties, projecten of in je eentje- die een gedragsverandering vraagt. Hiervoor bestaat geen blauwdruk, maar met elkaar hebben we hier in WIN-verband sinds 2013 steeds meer ervaring in opgebouwd en passen we de opgedane inzichten toe in de praktijk. De kennis is collectief opgebouwd door van en met elkaar te leren. Dat noemen we co-creatie.

Met een knipoog

De eerste WIN Arbeidsvitaminen verscheen in augustus 2016, als opvolger van WIN Actueel (sinds sept 2015) en daarvoor de WIN Weekupdate (sinds aug 2014). Vanaf medio 2012 verscheen al onregelmatig WIN Nieuws.
De naam Arbeidsvitaminen is een knipoog naar het gelijknamige, langstlopende radioprogramma ter wereld (sinds 1946). Het programma heeft vele veranderingen doorstaan en is nu elke doordeweekse ochtend te beluisteren op Radio 5. De slogan is ‘liedjes die altijd hebben gewerkt’.

Wil je ook WIN Arbeidsvitaminen ontvangen?

De toekomst van werk bouwt voort op waardevolle zaken uit het verleden en vindt nieuwe oplossingen voor onderdelen die niet meer werken in deze tijd. Je kunt niet de wereld veranderen, maar wel doen wat binnen je vermogen ligt om de wereld een stukje mooier te maken voor jezelf én anderen. Vanaf 2013 laten velen in het WIN netwerk al zien dat het kan. Voor EUR 5 per maand ontvang jij ook de WIN Arbeidsvitaminen elke zondagavond persoonlijk in je mailbox. Waarom niet gratis? De ervaring leert dat een klein bedrag helpt om betrokkenheid en commitment te creëren om ook zelf in beweging te komen. De opbrengst komt ten goede aan initiatieven die de WIN-filosofie in praktijk brengen, zoals de stichting WIN Werkt.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha