WIN en Ons Huis

16 maart 2016

We hebben een tweetal bijeenkomsten gehad op Mijn School, een onderdeel van het Graafschapcollege in Doetinchem. Daar zijn we samen met leerlingen, docenten en enthousiaste deelnemers aan de WIN Werkkring van start gegaan met het initiatief Ons Huis. Er is door deze bijeenkomsten ontzettend veel los gekomen. Zoveel zelfs dat het voor de initiatiefnemers Hisham en Melinda iets te snel gaat.

Ze hebben besloten even pas op de plaats te maken en het project in hun eigen tempo en onder eigen regie voort te zetten. Lees hun motivatie.

Enige tijd geleden werden we benaderd door WIN met de vraag of OnsHuis kon dienen als een voorbeeld om te laten zien dat WIN werkt. Twee keer hebben we een WIN bijeenkomst georganiseerd.

Het principe achter WIN ondersteunen we helemaal, samen kijken om met je eigen netwerk inbreng te ondersteunen bij het realiseren van projecten. Een spreekwoord zegt; “ immers samen weten we meer dan alleen…….”.
Voor ons was dit een eerste keer dat wij gingen vertellen over OnsHuis, blij verrast dat meer mensen het een goed idee vinden, dit overdonderde ons.
Tussen de twee bijeenkomsten is er veel gebeurd, er is een stichting opgericht, er is een website, mailadressen etc. Daarnaast is er in het denkproces/ organisatorische ook veel gebeurd. OnsHuis gaat het afstudeerproject worden van Hisham, hij gaat het opstarten om zo zijn diploma SCW te behalen en hiermee zijn eigen baan te creëren.
Samen komen we tot de conclusie dat de voortvarendheid van WIN iets te snel gaat voor Onshuis.
We hebben ruimte nodig om de dingen te doen/ uit te zoeken zoals we ze willen doen. Op een kleinschalige manieren ervaren in de praktijk en vandaar uit contacten opbouwen en verder bouwen.
Dit is de reden dat wij ervoor kiezen om op dit moment geen gebruik meer te maken van WIN.
We hebben even de ruimte nodig om het een en ander verder uit te zoeken en vorm te geven.
We willen iedereen hartelijk danken voor de inspiratie die jullie ons gegeven hebben, mocht je het leuk vinden om te weten hoe het met ons gaat kun je ons blijven volgen op de website en Part-up. 

Met vriendelijke groet
Hisham El Doeri
Melinda Seegers

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha