Op weg naar financiële onafhankelijkheid

22 mei 2024

Naomi Kempenaar (1982) is eigenaar van Shore Care’s, mede oprichter en deelnemer aan de WIN Werkt Incubator. Als sociaal makelaar richt deze actieve en veelzijdige vrouw zich op alleenstaande moeders met een krappe beurs.

Ervaringsdeskundig

Naomi heeft een opleiding als sociaal pedagogisch hulpverlener afgerond, is kunst/muziekliefhebber en ze heeft werkervaring in de verkoop en kinderopvang. Daarnaast is ze alleenstaande moeder van drie prachtige jongens van 7,10 en 14 jaar. In 2018 kreeg ze een burn-out en raakte met haar kinderen dakloos waardoor ze in de gezinsopvang kwam. Een dieptepunt in haar leven. Nog niet zo lang geleden ontdekte ze dat ook zij slachtoffer is van de toeslagenaffaire. Haar doelgroep kent ze dus als geen ander.

Met professionele hulp is ze erin geslaagd om haar leven weer op de rit te krijgen. In haar diepste dal liep zij dag in en dag uit met een koptelefoon om door middel van muziek haar emoties te kunnen verwerken. Dit gaf haar kracht en een vooruitzicht. In de zomer van 2020 kreeg ze weer een huis, onder begeleiding van HVO-Querido. Daar moest ze wel wat schaamte voor overwinnen, want voor deze organisatie had ze zelf gewerkt. In 2021 deed ze meer aan Super Singel Mom van Camelia Contreras, nam deel aan het programma Maak je eigen werk van WIN Werkt en volgde verschillende empowerment cursussen. Hierdoor is haar leiderschap en zelfvertrouwen versterkt en durfde ze een volgende stap te zetten op weg naar financiële onafhankelijkheid. Onder de vleugels van de Incubator werkt ze aan de oprichting van de stichting Shore Care’s. Vanuit deze stichting biedt zij verschillende diensten aan om alleenstaande moeders in hun kracht te zetten en ze gelijke kansen te bieden in de maatschappij. De Shore No Mi app die ze in 2021 is gestart dient als platform om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. De buurt kent Naomi Kempenaar inmiddels goed. In 2022 stelde ze zich verkiesbaar als stadsdeelvoorzitter voor Amsterdam Zuidoost en kreeg 329 stemmen. Die ervaring leerde haar dat de politiek niet haar ding is.

Op 21 juni vertelt Naomi over haar praktijkervaring met de Incubator tijdens het WIN Werkt Festival in Amsterdam.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha