Architectuur wandel- en fietstocht Wateringen

Op een markante plek in Wateringen staat het Huis van Van Beurden. Het maakt deel uit van de wandel- en fietstocht die wordt georganiseerd langs werken van Jan van Beurden t.g.v. de Dag van de Architectuur.

Gemeentearchitect P.J. van Beurden woonde van 1947 tot aan zijn overlijden in 1988 in het huis op de hoek van de Heulweg/Hofzicht. Samen met burgemeester Meissen en opzichter Bart Beukers vormde hij het Directorium dat verantwoordelijk was voor de naoorlogse ontwikkeling van Wateringen. Zijn bekendste werken in Wateringen zijn De Wingerd, Kastanjehof, Pius X school, de Eendenburcht, de burgemeesterswoning aan de Ambachtsweg, Plan Zuid, het Hofplan, Hofzicht, de Kwak en de inrichting van het Hofpark rondom de Hofboerderij. Veel van zijn vooroorlogse werk is nog te zien in Den Hoorn en Schipluiden, de geboorteplaats van Jan van Beurden.

Op 8 juni 2024 kunt u kennismaken met een deel van zijn in totaal 221 gearchiveerde werken. In samenwerking met de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul, de familie van Beurden en de huidige bewoners van Het Huis van Van Beurden kunt u deelnemen aan een 2 uur durende georganiseerde wandeling door het centrum van Wateringen of op eigen gelegenheid een fietstocht Wateringen/Den Hoorn/Schipluiden/ Wateringen maken van ca. 25 km. Langs de fietsroute staan op diverse plekken informatieborden die meer vertellen of het leven en werk van Jan van Beurden.

Let op: de wandeling is een herhaling van de tocht in 2021 en de fietstocht werd in 2022 ook georganiseerd.

Aanmelden

De wandeling start tussen 10.00 en 15.00 uur elk heel uur op de hoek Kwaklaan/Oosteinde en eindigt op de Heulweg 7-d. Aanmelden kan bij Eric Luiten van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul via tel. 06-42194780.
Tussen 10.00 en 15.00 uur kunt u op de Heulweg 7-d de fietsroute ophalen (aanmelden niet nodig). Na afloop is er voor iedereen een drankje in de tuin van het Huis van Van Beurden. Onder het genot van een drankje kunt u ook kennis nemen van de toekomstplannen rond het Huis van Van Beurden.

Locatie:
Het Huis van Van Beurden
Heulweg 7-d
2291 BW Wateringen

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha