Oh nee, niet nog een platform

15 december 2017

Eva de Vries neemt deel aan het WIN WIN WIN programma en heeft zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld tot een echte smaakmaker. Bij verschillende grote en kleine bedrijven heeft ze expertise opgebouwd als communitymanager. Sinds de zomer van 2017 vervult ze die rol voor het platform Futureproof The Hague. Het platform wordt gebouwd met een community. Op social media deelt ze haar visie waarom een community echt werkt. Wij delen die visie graag met jou.

Waarom een community?

Een community is een groep mensen met een gelijkgestemd doel. Door deze groep samen te brengen op een platform kun je elkaar versterken en samen groeien. Door alles transparant te delen kan een probleem opgelost worden en onverwachte groei plaatsvinden. Eva gelooft heilig in deze open manier van communiceren en de kracht van communities. Ze is er van overtuigd dat de wereld een stukje mooier wordt als we alle kennis, technologie, contacten en ook onszelf openlijk delen en uitgaan van onze eigen kracht en pro-actief handelen.

Waarom Futureproof The Hague?

Futureproof The Hague is door de gemeente van Den Haag in het leven geroepen om een platform te bieden aan mensen in en om Den Haag die iets doen om de stad klaar te stomen voor de toekomst. Op deze manier kunnen ze zichzelf laten zien, maar ook anderen vinden. Dat hiervoor een community wordt ingezet en niet (het zoveelste) platform is echt onderscheidend van andere initiatieven. Bij een community gaat het om de mensen en niet om het platform. Het platform is slechts een middel. De leden zijn vrij om te delen wat ze willen. Er zijn slechts enkele huisregels voor de omgang, maar er wordt geen regie uitgevoerd op de content die wordt geplaatst.

De aanpak

Hoe zorgen ze dat deze community gaat werken en de doelen worden behaald? Dit doen ze door te beginnen met een enthousiaste kern, een groep ambassadeurs, die vrijwillig de community een handje helpen.

Deze ambassadeurs zorgen ervoor dat het vliegwiel gaat draaien. Hiermee slingeren ze de boel aan. Ze pakken het structureel aan en iedereen pakt zijn rol. Hierdoor groeit de community en daarmee de kans dat projecten slagen en mensen gekoppeld worden aan de juiste mensen of projecten. Daarmee groeit ook de transparantie waardoor de gemeente de kans heeft een ander beeld van zichzelf neer te zetten en tegelijkertijd ook weet wat er in de stad afspeelt.

Ze hebben jou ook nodig!

Ben jij bezig met projecten die dit onderwerp aansnijden en zich ook bezighouden met de toekomst van Den Haag? En vind jij ook dat we uit onze hokjes moeten komen? Registreer je dan gauw en zorg dat jij en/of jouw project zichtbaar wordt op Futureproof The Hague.

 Over Eva de Vries:

Lees hier terug hoe Eva twee jaar geleden in haar vel zat. Op 8 februari kun je Eva ontmoeten tijdens de Meet-up in Pakhuis de Zwijger over flexibiliteit in je werk. En natuurlijk is ze 21 maart bij het jaarlijkse WIN Werk(t) Festival.

 

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha