Voorpublicatie | Wat een geluk

6 november 2019

Op 20 november verschijnt ‘Wat een geluk, een lifehack voor je werk. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk. Het boekje bestaat uit drie delen: IK, WIJ, IK & WIJ. Je kunt nu al het laatste hoofdstuk lezen uit deel 3 (IK & WIJ) Wat een geluk.

Rond de boekpresentatie is een mooi programma samengesteld. Je kunt erbij zijn en ervaren wat winwinwin in de praktijk betekent.

Wat een geluk

Deze lifehack voor je werk is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk die in 2013 spontaan is ontstaan. Voor mij persoonlijk eindigt met deze ontdekking mijn zoektocht naar zinvol werken en hiermee de onrust die ik mijn hele werkzame leven heb gevoeld. Die onrust verklaart achteraf waarom ik in uiteenlopende sectoren en in veel verschillende functies heb gewerkt. In 2011 heb ik mijn vaste baan opgezegd, omdat ik niet meer gelukkig was in mijn werk. Dat had niet met de organisatie te maken waarvoor ik werkte, maar met mijn gevoel dat er meer in mij zat. Ik wilde niet later zeggen ‘had ik maar…’. Het gat waarin ik ben gevallen was ongelooflijk diep. Ineens ben je van iemand niemand. Het onbegrip, de angst om geen inkomen te hebben, het gevoel er niet meer bij te horen. Het is het waard.

Met dit boek is mijn niet geplande trilogie over werken in netwerken een feit. In 2013 heb ik Een nieuwe weg naar inkomsten en werkplezier geschreven. Dat bleek achteraf mijn ‘why’, waarom ik niet gelukkig was in mijn werk. Twee jaar later volgde Natuurlijk Werken (‘what’, wat is werken in netwerken) en dan nu Wat een geluk, een lifehack voor je werk (de ‘how’, dus hoe het werkt). Nog niet wetenschappelijk bewezen, maar al wel in praktijk gebracht.

Eerlijk is eerlijk, ik heb het alleen kunnen volhouden met de steun van mijn man en kinderen. Zij zijn mijn voorbeeld en ik ben er trots op dat zij – in heel verschillende werkomgevingen – hun collega’s tot voorbeeld zijn en mij hebben geholpen om te komen waar ik nu ben. Dank ook aan al die andere lieve, bevlogen en eigenzinnige mensen om mij heen: smaakmakers, mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Irmgard Bomers

 

————————————————————————————————-
Lees deel 5 van de 6 voorpublicaties: Futureproof samenwerken

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha