Ga je mee?

16 november 2019

Het Ringpark is een integrale visie van de provincie Utrecht en de vereniging Deltametropool met als doel ruimtelijke kwaliteit te realiseren in een klein gebied. Het is gekoppeld aan alle grote ambities van de regio en verankerd in het coalitieakkoord “Nieuwe energie voor Utrecht”.
Het Ringpark is eerder een vastgelegde filosofie dan een uitgewerkte blauwdruk en drie jaar geleden begonnen met een idee van landschapsarchitect Paul Roncken. Kinga Bachem vertaalde de woorden in beelden.

Het verschil maken

De Ringparkvisie verbindt people-planet-profit (win-win-win) en is een open uitnodiging aan betrokken ondernemers, organisaties en burgers om zich het park toe te eigenen. Pas dan krijgt het Ringpark gestalte en vitaliteit. Het Ringpark is een idee dat landschapsarchitect Paul Roncken in 2017 lanceerde en waar Kinga Bachem, afstudeerder aan de WUR, een bijdrage aan heeft geleverd. Zij maakt deel uit van het team dat het concept van het Ringpark verder heeft verdiept en verbeeld. Het resultaat is te zien in het magazine RING RING RING RING. Door reportages, portretten en interviews wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn voor iedereen die wil bijdragen aan de realisatie van meervoudige waarde: voor de burgers, natuur en de economie. Want er is heel veel denk- en doekracht nodig.

Overeenkomsten

Kinga is ook actief in de Haagse Binckhorst. Nog zo’n klein gebied met een enorme transitieopgave, waar een idee van één persoon – urban catalyzer Sabrina Lindemann – is uitgegroeid tot een open platform I’M BINCK. Iedereen die wil kan bijdragen aan de realisatie een authentiek, inclusief en circulair gebied. Kinga heeft de kernwaarden voor het gebied verbeeld en werkt nu mee aan de ontwikkeling van de BINCK PraktijkAcademie; het idee om het gebied als klaslokaal in te richten onder het motto “Ontdek jouw talent in de Binckhorst”.

Op 20 november vertelt Kinga hierover tijdens de WIN wandeling en kun je ook kennismaken met Sabrina Lindemann. Dit alles ter gelegenheid van de lancering van het boek “Wat een geluk, een lifehack voor je werk” in de Haagse Binckhorst. Daarin wordt stap voor stap duidelijk hoe je naar win-win-win situatie toewerkt: winst voor mens, maatschappij en economie.

 

 

 

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha