Team van Stef Beun wint Hackaton Zorginnovatie

9 oktober 2016

Tijdens de 3e zorginnovatiebijeenkomst van de Gemeente Den Haag op 7 oktober werd de winnaar van de hackathon bekendgemaakt. Het team van smaakmaker Stef Beun ging met de eer strijken. Hun idee om de wereld van ouderen via Virtual Reality groter te maken en daardoor eenzaamheid te voorkomen werd gekozen en zal verder worden ontwikkeld.

Wijkcentrum Mariahoeve was gedurende een week het zenuwcentrum waar Virtual Reality realiteit was. De ouderen zelf zijn zeer enthousiast over de toepassing (het filmpje volgt nog).

De context van de hackathon

Door de vergrijzing van de bevolking wordt de zorg voor ouderen een steeds belangrijker onderwerp in Nederland. Het centrale vraagstuk van de hackathon is hoe ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen door hen toegang te geven tot de juiste hulp en ondersteuning. De focus ligt op huidige en toekomstige ICT-oplossingen die het welzijn van ouderen kunnen vergroten. Tijdens de hackathon zoeken 3 teams uit Nederland en India naar creatieve ICT-oplossingen voor vraagstukken in de ouderenzorg.

De gemeente Den Haag is initiatiefnemer van de hackaton die plaatsvond van 2 t/m 7 oktober. Het initiatief past in het streven van de gemeenten om een seniorvriendelijke stad te zijn.

Een hackaton?

Een hackathon is een kortstondige activiteit waarin in kleine groepjes creatieve oplossingen voor alledaagse problemen worden bedacht én uitgewerkt. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype of een proefmodel van een apparaatje, een gereedschap of een oplossing met een ICT component.
Doordat de samenstelling van elke groep zeer divers is (experts, leken en ICT-ers) is wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op goede oplossingen wordt vergroot.

Toeval bestaat niet

Stef is wijkmanager van Voor Welzijn in Mariahoeve en hij doet mee aan het WIN WIN WIN Programma.  Een jaar geleden werd hij met de Woonkeuken van Mariahoeve 2e bij de Nieuw Organiseren Prijs. Innovatie is in Mariahoeve aan de orde van de dag en maakt deel uit van de reguliere activiteiten onder het motto “Er is niets leuker dan WINnen met je team!”. 

Hier lees je hoe het verder is gegaan met de ontwikkeling.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha