Lifehack | High tech human touch

13 november 2022

Het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk‘  is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de proeftuin voor de toekomst van werk. Het boek bestaat uit drie delen: IK, WIJ, IK & WIJ. Hieronder lees je het hoofdstuk uit deel 1: High tech human touch.

High tech human touch

Technologie is dé grote integrator; van werk & privé, maar ook van natuur & cultuur. De techniek zelf ontwikkelt zich al autonoom en is daarmee ook de driver geworden van de noodzaak om je als mens te blijven ontwikkelen. De centrale vraag is waarmee jij als mens waarde wilt toevoegen, nu én in de toekomst. Daar gaat het om. Technologie creëert zelf de ruimte om met het antwoord iets te gaan doen. Het neemt je werk uit handen en het is bij uitstek het middel om je eigen kennis, netwerk en zichtbaarheid te vergroten.

Zet technologie in het midden van de lifehack en breng de betekenis voor je werk in kaart
Persoonlijk Gebruik ik de beschikbare devices, applicaties en systemen optimaal?
Maatschappelijk Hoe zichtbaar ben ik (bijvoorbeeld op sociale media) en waarmee?
Zakelijk Welk deel van mijn werk kan worden geautomatiseerd en wat ga ik daarmee doen?

Het is goed om je te realiseren dat 80% van de dingen die jij kunt, anderen ook kunnen of misschien zelfs wel beter. Het is daarom veel
slimmer om te focussen op de 20% aspecten waarmee je het verschil maakt. Als jij weet waar je goed in bent – je talenten benut – dan groeit vanzelf je eigenwaarde. Zonder eigenwaarde kun je immers geen meerwaarde bieden. Wat is jouw unieke waarde?

Weetje: Technisch is het al mogelijk om data op te slaan in je eigen DNA.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha