Sara Wennekes op koers

5 februari 2024

Je eigen weg bewandelen. Het lijkt veel makkelijker dan het is. Met grote interesse volg ik al een paar jaar surfster Sara Wennekes die grote aspiraties heeft: Olympisch- en Wereldkampioen worden in de IQfoil-klasse. In het geval van Sara zijn de tekenen gunstig, maar dat is niet vanzelf gegaan.

Vertrouwen in eigen kunnen

In 2019 zat ze op een dood spoor en besloot het roer om te gooien. Ze was als succesvolle jeugdkampioene uit de nationale selectie gezet. De teamaanpak van de selectie paste niet bij haar. Dat was de periode dat ze mijn dochter ontmoette in de boksschool. Ze inspireerden elkaar en gingen een partnership aan. Op die manier ging ze ook een beetje een rol spelen in ons leven. Ik herinner me een WIN-workshop op Tenerife, waarin duidelijk werd waar ze nog aan moest werken. Een enorme klus, die mij persoonlijk op dat moment vrijwel onmogelijk leek om te klaren. Maar Sara zette door en verzamelde door de jaren heen een heel team om haar heen die haar door dik en dun steunen.

IK & WIJ

Je kunt het niet alleen. Een van de sponsors van Sara is Talentempowerment, een social enterprise die talent onder de aandacht brengt van de topsport én het bedrijfsleven. In de slipstream van haar eigen carrière wil Sara namelijk ook anderen inspireren om hetzelfde te doen: je eigen pad bewandelen. De eerste beloning volgde afgelopen november, toen Sara weer deel ging uitmaken van het nationale team, maar dit keer onder haar eigen voorwaarden, met haar eigen aanpak en team. De tweede beloning is het enige ticket voor de Olympische Spelen in haar klasse én haar beste prestatie ooit: 4e van de wereld.

De Olympische wedstrijden worden begin augustus in Marseille gehouden. Je kunt Sara steunen in haar strijd om Olympisch Goud door een T-shirt te kopen voor EUR 29,50. Te bestellen via info@studiobuen.

Irmgard Bomers is partner van WIN Werkt en schrijver van o.a. de WIN Trilogie over de toekomst van werk.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha