Hybride onderwijs bij Academie Artemis

3 september 2021

Een jaar geleden gaf de Artemis Academie in Amsterdam in ArteMag een doorkijkje naar de toekomst. Heeft Corona voor de omslag gezorgd naar hybride onderwijs en zo ja wat betekent dat concreet. Kan Artemis de voorbeeldfunctie die ze wil hebben waarmaken? Een goed moment om de balans op te maken. Dat doen we met Margot Beun van de Artemis Academie.

Een nieuw begin

“De verhouding fysiek/online onderwijs wordt dit schooljaar 80/20”, vertelt Margot Beun. “De afgelopen periode is gebruikt om bij studenten te polsen waar ze behoefte aan hebben. Daaruit kwam heel duidelijk het beeld naar voren dat ze tijdens de studie meer bezig willen zijn met hun eigen toekomst; de verbinding willen maken met de praktijkwereld en de (netwerk)vaardigheden die daarvoor nodig zijn ontwikkelen. Dat leer je niet in de schoolbanken of op je studeerkamer. Fysiek betekent voor Artemis studenten dus vooral erop uitgaan”.

Veel zichtbaarder

De Graduationshow, de eindexamenpresentatie, is daarom voor het eerst niet een feestje voor familie en vrienden op de academie, maar een expositie op twee locaties tijdens Glue Amsterdam. Zowel De School als de Academie zullen worden omgetoverd tot expositieruimte. “We hebben gekozen voor een samenwerking met een aansprekend evenement en dat pakt goed uit. Onze afstudeerders zijn zichtbaarder bij een veel groter publiek en daarmee vergroten we hun kans op werk. Tegelijkertijd kunnen we ook aankomende studenten en de designwereld laten zien waar we voor staan. Daarnaast zal Vitra. de studenten hun pop-up office presenteren op de locatie De School. Tof om een grote naam in de design wereld naast nieuw talent te hebben staan.

Glue Amsterdam, het vierdaags evenement van de Amsterdamse designwereld, wordt dit jaar van 16 tm 19 september gehouden. “Dit vraagt veel van de organisatie, maar het is aan de studenten zelf om zich te presenteren. Ik kan nog veel meer over de nieuwe ontwikkelingen vertellen, maar ik zou zeggen: kom gewoon langs. Op 17/9 leid ik je graag rond en kan ik meer vertellen over onze aanpak”, aldus een enthousiaste Margot.

Kom langs

Openingstijden Glue: 16/17 september 10:00-18:00, 18/19 september 12:00-17:00

Werk van Artemis studenten is op deze tijdstippen te zien op:
Academie Artemis, Prinsengracht 400
De School, Dr Jan van Breemenstraat 1
Voor een bezoek aan deze locaties kun je je gratis vooraf aanmelden via (QR Code)

Op 17 september van 11.00-12.00 uur is er een rondleiding op locatie De School.
Aanmelden voor de rondleiding door Margot Beun kan via info@studiobuen.com

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha