Duurzaam gedrag

Wist je dat minder mensen hun afval op straat gooien wanneer op de tegels gestencilde groene voetjes hen naar de prullenbak leiden? Dit is een typisch voorbeeld van een nudge. Verwacht deze avond een interactief programma dat draait om hoe de omgeving jouw gedrag beïnvloedt. Samen met drie gedragseconomen en een arts gaan we live onderzoeken wat de beste prikkels zijn om stadsbewoners zich duurzamer te laten gedragen. Verschillende Amsterdamse beleidsmakers zullen hun blik werpen op de haalbaarheid. Deze avond bepaal jij; meedoen is meebepalen.

Met in dit programma onder anderen

Eva van den Broek

Founder Stichting Behavioural Insights Nederland

Robert Dur

Hoogleraar economie aan de Erasmus uni Rotterdam

Marleen Hendriks

Director of Innovation at Joep Lange Institute

Reint Jan Renes

Lector Psychologie voor een duurzame stad

Stel dat jij de baas bent van Amsterdam, zou jij kunnen voorspellen welke nudge het beste werkt om ons gezonder te laten eten? Of om ons in deelauto’s te laten rijden en goed afval te laten scheiden? Gedragseconoom Eva van den Broek zal een interactieve zoektocht leiden waarin we deze drie cases gaan testen met wetenschappers en beleidsmakers. Wat weet de gedragseconoom, wat verwacht de beleidsmaker en wat is de discrepantie hiertussen?

Maar vooral, wat voorspel jij? Welke nudge werkt? Welke interventie zou jij geïmplementeerd willen zien in jouw stad? Wat zouden je mede-stadbewoners vinden? Laat je stem horen en bepaal mee over het stadsbeleid van Amsterdam.

Pakhuis de Zwijger

Locatie:

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam

 

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha