Lunchwebinar Datawijsheid

1e maandag van de maand 12-13.30 uur

In dit gratis webinar neemt Paul Bessems van Weconomics, zonder technisch te worden, deelnemers mee op datareis.

Het is voor iedereen (mens, organisatie en maatschappij), van belang inzicht te hebben in wat data zijn, hoe we vraag en aanbod van data het beste kunnen organiseren en wat de gevolgen zijn van de keuzes die we hierbij maken. Toch klinkt ‘datawijsheid’ voor veel mensen nog als een ver-van-hun-bed-show.

Waarom dit webinar?
Doel is bewustzijn vergroten, kennis overdragen, inzicht geven in praktische toepasbaarheid van data en het organiseren van vraag en aanbod van data.

Via dit webinar maak je kennis met Weconomics en hun visie op het organiseren van data vanuit een nieuw organisatieperspectief. Het webinar is in het nederlands of engels, afhankelijk van de deelnemers.

Je kunt ook de boeken, bijvoorbeeld Datawijsheid, van Paul lezen of deze podcast beluisteren waarin Marco Derksen het verschil uitlegt tussen digitalisering en digitale transformatie.

Paul Bessems is founder van de Weconomics Foundation, consultant en schrijver van diverse boeken over de community economie en een fundamentele andere manier van organiseren.

De Weconomics Foundation is een stichting die zich onder meer sterk maakt voor de ontwikkeling van een data infrastructuur om slimmer met elkaar te kunnen samenwerken. Een infrastructuur die past in het win-win-win gedachtegoed. Samen met WIN Werkt (gedrag) en de Werkvereniging (beleid) vormt Weconomics (techniek) de drie eenheid die nodig is voor structurele verandering van de vastgelopen arbeidsmarkt.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha