Lunchwebinar Datawijsheid vanuit een nieuw perspectief

5 oktober 12-13.30 uur

In dit gratis webinar neemt Paul Bessems van Weconomics, zonder technisch te worden, deelnemers mee op reis.

We laten zien in welke maatschappelijke transformatie we zitten en hoe data en datagedreven organiseren misschien wel de belangrijkste rol daarin spelen. De vraag die dan overblijft is: hoe datawijs ben jij? In ieder geval staat het belang van data en het organiseren daarvan, in schril contrast met de aandacht ervoor. Het wordt vaak ten onrechte overgelaten aan de IT-afdeling of het softwarebedrijf.

Zaken zoals niet transparante algoritmes, desinformatie, misbruik van datamonitoring, profilering en datalekken tonen aan dat data niet altijd veilig en productief georganiseerd en op een juiste manier ingezet en gebruikt worden. Daarbij treedt er veel digitale verspilling op: zeker dertig procent van de totale organisatiekosten gaat op aan het opvragen van data bij andere partijen. Een duurzame, digitale en decentrale maatschappij heeft behoefte aan bewustzijn en specifieke kennis en vaardigheden en gedrag, ook wel ‘datawijsheid’ genoemd.

Het is voor iedereen (mens, organisatie en maatschappij), van belang inzicht te hebben in wat data zijn, hoe we vraag en aanbod van data het beste kunnen organiseren en wat de gevolgen zijn van de keuzes die we hierbij maken. Toch klinkt ‘datawijsheid’ voor veel mensen nog als een ver-van-hun-bed-show.

Waarom dit webinar?
Doel is bewustzijn vergroten, kennis overdragen, inzicht geven in praktische toepasbaarheid van data en het organiseren van vraag en aanbod van data.

Door middel van dit webinar maak je kennis met Weconomics en onze visie op het organiseren van data vanuit een nieuw organisatieperspectief. Je kunt dit webinar bijvoorbeeld gebruiken als voorbereiding op het bezoek aan ons digital assembly line experience lab op de TU/e campus in Eindhoven. Op 1 november organiseren we in WIN verband een bezoek aan dit lab.

Op 8 oktober kun je ook een gratis proefles voor het Weconomics Certified Program (WCP) volgen. WIN smaakmakers ontvangen 10% korting op de deelnameprijs.

Paul is ondernemer, blockchain consultant, trainer en (co-)auteur van negen managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Hij is een expert op het gebied van Blockchain Organiseren. Naast zijn werk als ondernemer en organisatieadviseur is hij ook fellow en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Deze stichting draagt bij aan de organisatie van een duurzame welvaart door de inzet van organisatietechnologie en fundamenteel nieuwe organisatievormen.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha