Congres Work Less, Achieve More

26 november in Rosmalen

Hoe de digitale lopende band ons een betere welvaart brengt

Ruim 30% van al het werk dat we doen komt neer op controle. Boekhouders controleren cijfers, managers controleren processen, docenten en zorgverleners worden gek van alle verplichte rapportages en allemaal ontvangen we dagelijks steeds meer e-mails en info waar we op moeten reageren. Automatisering heeft het controleren gemakkelijker gemaakt. Maar automatisering heeft er óók voor gezorgd dat er meer gecontroleerd wordt. Telkens nieuwe ‘compliance-verplichtingen’ doen productiviteits- en daarmee welvaartsgroei weer teniet en zorgen in veel banen voor grote ergernis.

Het goede nieuws is dat er een oplossing bestaat. Want met moderne organisatietechnologie is het mogelijk om veel kantoorwerk, wezenlijk efficiënter in te richten met veel minder verspilling. Een zes-urige werkdag of  vierdaagse werkweek is geen utopie, maar wordt werkelijkheid. Hiermee kunnen we problemen in zorg, onderwijs en veiligheid oplossen. Verantwoordelijke bestuurders, politici, managers en professionals moeten zich hiervan bewust zijn.

Zo zullen concepten als de Digitale Lopende Band, Blockchain en Personal Data Service ervoor zorgen dat de productiviteit in kantoren weer kan stijgen. Deze concepten zijn erg krachtig, maar werken alleen als we slimmer gaan samenwerken in digitale ecosystemen. Het Weconomics congres ‘Work Less, Achieve More’ gaat over deze nieuwe organisatieconcepten, transitie en hoe we daarmee frictie en verspillingen kunnen elimineren. Technologie creëert ‘surplus’. De vraag is wat we met dit surplus doen: nog meer formulieren of deze ruimte gebruiken voor het organiseren van een brede en meer duurzame welvaart?

Achtergrond
Als je minder wilt mailen, vergaderen, formulieren invullen en databestanden wilt bijhouden is dit een geschikt congres voor jou. Waarschijnlijk weet je dat we midden in een digitale transformatie zitten, maar ben je nog niet echt bewust van de gevolgen hiervan voor de organisatie van kantoorwerk. De digitale lopende band komt eraan en zal voor  kantoren een vergelijkbaar effect hebben als de fysieke lopende band voor fabrieken. Want wees eerlijk: vind je het erg dat we geen zwaar, repetitief of vies werk meer hoeven te doen in de fabriek? Als het antwoord ‘nee’ is dan zul je dit waarschijnlijk ook vinden van betekenisarm, eenvoudig en repetitief werk in kantoren.

We hebben technologie om minder in kantoren te hoeven werken waardoor we met het surplus maatschappelijke problemen kunnen oplossen. Het is onzin dat we door vergrijzing langer moeten doorwerken als er technologie is die ons productiever maakt. Maar technologie alleen zal onvoldoende oplossen. We moeten ons vooral bewust zijn van een veranderende context, we zullen andere organisatiemodellen moeten gebruiken en mensen alle aandacht geven in deze transitie.

Doel
Het doel van dit congres is naast bewustwording, ervaringen delen en netwerken, vooral het versterken van een beweging die zich inzet voor de organisatie van een brede en duurzame welvaart door de inzet van organisatietechnologie.

Doelgroep
Iedereen die interesse heeft in een fundamenteel andere manier van organiseren en het inzetten van technologie om maatschappelijk problemen op te lossen. WIN is een van de partners van de Weconomics Foundation.

Programma (concept)
Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
13.00 Ontvangst bezoekers, inloop en registratie
13.30 Welkom voorzitter: Paul Bessems
13.45 Keynote: Kees Verhoeven, lid van de Tweede Kamer, digitale agenda
14.30 Parallelsessies A
15.15 Pauze
15.45 Parallelsessies B
16.30 Keynote2
17.00 Wrap up voorzitter
Netwerkborrel

Kosten: Het congres wordt georganiseerd en gesponsord door de Weconomics Foundation en is kosteloos voor de bezoeker. Als onze missie ‘Work Less, Achieve More’, je aanspreekt verwachten we tijdens en na afloop van het congres wel een actieve bijdrage, bijvoorbeeld in de vorm van een ‘partnership‘.
Annulering: deelnemers die niet tijdig annuleren of voor een vervanger zorgen, ontvangen een factuur van € 50,-  ex BTW.

Perron-3 Theater

Locatie:
Perron-3 Theater
Hoff van Hollantlaan 1,
5243 SR Rosmalen

 

 

 

 

Smaakmaker Paul Bessems is ondernemer, blockchain consultant, trainer en (co-)auteur van negen managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Hij is een expert op het gebied van Blockchain Organiseren. Naast zijn werk als ondernemer en organisatieadviseur is hij ook fellow en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Deze stichting draagt bij aan de organisatie van een duurzame welvaart door de inzet van organisatietechnologie en fundamenteel nieuwe organisatievormen.

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha