Werkestafette Amsterdam

Werkestafette Amsterdam is een succesvolle, coöperatieve methode om werk te vinden. Ontwikkeld op basis van eigen ervaring en met hulp van gespecialiseerde professionals. Lees hieronder hoe het werkt en hoe je je aanmeldt.

Ex-deelnemers zijn enthousiast. Een paar aanbevelingen:

“Ik kreeg enorm veel energie van de samenwerking in mijn groep”
“De Werkestafette gaf me een nieuwe kijk op werk vinden”.
“In mijn groep had de helft van de deelnemers na vier weken werk.”
“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing”
 “Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”
 “Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

 

Aanmelden voor deelname aan Werkestafette 7

De startbijeenkomst is op dinsdagochtend 19 september. Als je niet bij de informatiebijeenkomst op 12 september bent geweest, dan wordt er contact met je opgenomen.

Programmadata

Het programma van Werkestafette 7 start dinsdagochtend 19 september en loopt door tot en met dinsdag 31 oktober 2017.

Tijdens Werkestafette 7 zijn er elke week dinsdagochtend 9:30-13:00 (inloop 9:00) speciale workshops gericht op je vaardigheden om elkaar te helpen en om voor een ander openingen te creëren bij een werkgever of opdrachtgever.

Hoe werkt het?

Principe van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, mailen, of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen, dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette ga je in groepjes van 5 tot 6 personen met een voor elkaar aan de slag om werk te vinden, begeleid door een coach. Dat doe je zeven weken lang. Elke week is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaat boekt. En tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar kansen te creëren op werk.

Een mentor en twee professionele supervisoren zorgen voor de kwaliteitsbewaking.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

De organisatoren, coaches, mentor en supervisors leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt of creëert. Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette ten minste vier dagdelen per week serieus inzet en je medeverantwoordelijk voelt voor het succes van jouw groep.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

De Meevaart

Locatie:
De Meevaart
Balistraat 48a
1094 JN Amsterdam

 

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha