Vivienne van Leuken Brabander van het jaar 2018

30 december 2018

Smaakmaker Vivienne van Leuken is samen met Peggy van de Vijfeijken verkozen tot “Brabanders van het jaar 2018′ vanwege hun initiatief VIPE, waarmee ze gratis pruiken en haarstukken teruggeven aan mensen die het hard nodig hebben. Door het hergebruik kunnen ex-patiënten hun ziekteproces deels emotioneel afsluiten omdat hun pruik op een waardevolle plek terechtkomt en bieden ze anderen de kans op een kwalitatief goed product.

Tijdens een feestelijk diner in Kasteel Heeswijk werden Peggy en Vivienne door commissaris van de Koning Wim van de Donk gehuldigd.

Vivienne is van huis uit organisatie- en bestuurskundige. Tegenwoordig richt zij haar aandacht op Verbindend Leiderschap en het organiseren van een meer duurzame welvaart. Je kunt haar blogs over deze onderwerpen vinden op de website van Lerende Leiders.

Toen Peggy van de Vijfeijken haar vroeg om het idee ‘re-use van gebruikte pruiken’ verder te ontwikkelen heeft ze “ja” gezegd. Sinds die tijd zijn de twee dames compagnons als oprichters van de Stichting VIPE (Voor Ieder Persoon Eigen).

Vivienne is pleitbezorger van het duurzaam organiseren van werk. Hierover kun je lezen in de Weconomics Dialoog, die Vivienne tussen 2014 en 2018 schreef met Paul Bessems. Het verhaal van VIPE kun je lezen in het boek “Met je handen in het haar”. De opbrengst komt ten goede aan de stichting.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha