Utrecht4Global Goals

Hulp nodig bij het realiseren van de Global Goals waar jij of je organisatie zich op focust? Of zou je willen weten hoe je meer impact zou kunnen maken? Elke woensdag van 14:00 – 17:00 uur kan je in de Social Impact Factory langs Utrecht4Globalgoals in zaal 11 op de tweede verdieping. Stuur een mailtje naar info@utrecht4globalgoals.nl en plan een afspraak!

Over de Global Goals

17 doelen om wereldwijd bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Tussen nu en 2030 richten zij zich onder andere op  het uitbannen van wereldwijde armoede en ongelijkheid, het tegengaan van klimaatverandering en het creëren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen.

Utrecht4GlobalGoals

De Global Goals richten zich op wat we zelf kunnen doen. In Utrecht gebeurt er al een heleboel, op HeelUtrechtU.nl vind je al een groot aantal inspirerende voorbeelden uit de stad. Veel organisaties hebben interesse in de doelen maar missen een concrete vertaalslag, Hoe kunnen de doelen ook voor hun eigen specifieke situatie iets bijdragen? What’s in it for them? Elk bedrijf, elke school, iedere bestuurder en elke inwoner kan aan de slag met de doelen. Hoe? Wij denken met je mee.

Voor wie:

  • Heb je een bedrijf en vind het belangrijk om behalve naar de winst ook te kijken naar de toekomst?Wat voor footprint laat je achter, draagt jouw bedrijf ook iets bij aan een betere wereld? En als je best iets wil, maar niet weet waar te beginnen: De Global Goals zijn een mooi startpunt. Meetbaar en concreet, maar ook breed genoeg om te passen bij diverse invalshoeken.
  • Geef je les op een school in Utrecht en ben je op zoek naar een maatschappelijke invalshoek? Kom langs en laat je inspireren. Bijvoorbeeld door ons lespakket ‘Alle Global Goals in jouw spijkerbroek’  of door onze expo die je op school kunt ophangen om leerlingen kennis te laten maken met de Global Goals. Wil je meer? De doelen als nieuwe levensvisie van de school? Wij denken graag met je mee.
  • Heb je een winkel in de stad en draag je graag uit dat je nadenkt over duurzaamheid, sociale waarden, herkomst van je producten? Leer onze Eerlijk Winkelroute kennen en haak aan.
  • Organiseer je een evenement waarmee je mens of natuur beter wilt maken? Of zorgt jouw idee of activiteit ervoor dat de realisatie van een van de doelen een klein stukje dichterbij komt? We kunnen je helpen met bv subsidieregeling ‘Hier&Daar’ of je in contact brengen met andere partijen om samen meer mogelijk te maken.

Iedereen die zich inzet voor de Global Goals in de stad laten we graag zien op www.heelutrechtu.nl,hier hopen we Utrechters te inspireren en te laten zien dat iedereen aan de slag kan met de doelen, ieder op zijn eigen manier en binnen zijn eigen mogelijkheden.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Social Impact Factory

Locatie:
Social Impact Factory
Vredenburg
Utrecht

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha