Topkoks pieken tijdens WIN SmaakmakerFestival #3

26 maart 2016

Ziezo. De eerste verzoekjes om de LinkedIn-nen zijn net afgewerkt. Nu de ideeën voor twee columns die ik binnenkort ga schrijven alvast  even schetsen.  Later deze week wil ik een interviewafspraak maken met cybervrouw Anouk Vos. Cybercrime, mooi item voor het Havenvakblad waarvoor ik schrijf.  Ook de vergelijking van het Super Mario-spelletje met het leven van alle dag (zoals obstakels overwinnen, belonen, veerkracht tonen, vooruitkijken ) is een item om zelf te gebruiken. ..En om te delen, door erover te schrijven.

Lekkere nasmaak

Ja, het derde SmaakmakerFestival is achter de rug en betekent werk aan de winkel. Volop follow-up. Zo blijft een heerlijke nasmaak achter. Wie het allemaal heeft meegemaakt is zal het volmondig (!) beamen. Topkok Maher al Sabbagh liet ons kennismaken met de Syrische keuken. Dat smaakte naar meer, dus ter plekke besloten om met m’n fietsclub later dit voorjaar een ‘stop’ te maken bij zijn restaurant Marres in Maastricht.

Het SmaakmakerFestival vond  plaats in het thuishonk van SeedZ aan de Rotterdamse Hilledijk. Een prachtlocatie, op de rand van de Afrikaanderwijk en de hippe hoogbouw op de Kop van Zuid.

Daar werd op de eerste Lentedag meer “lekkers” opgediend en  uitgeserveerd dan tongstrelende hapjes. We lopen de koks en hun gerechten even langs:

Kok Mehmet Can zorgde voor heerlijke appetizers met voor elk wat wils.

Kok Koen van Oostende serveerde als aftrap voor zijn interessante keynote hennepthee. Economische belangen hebben ervoor gezorgd dat heden ten dage vooral de Marihuana-variant bekend is, terwijl de andere variant grondstof is voor tal van duurzame producten.

– Kokkin Sabrina Kaytar vertelde in haar workshop chakra numerologie dat een geboortedag meer is dan zomaar een datum. Kijk op de WIN Kalender voor meer workshops van haar.

Kok Payman Hanifi Moghaddam heeft weliswaar een moeilijke naam, maar voor de rest lijkt alles aan hem heel toegankelijk. Moet ook wel, want zijn Integratie Nieuwe Stijl (INS) helpt ‘nieuwe Nederlanders’ zich hier thuis te voelen op hele laagdrempelige, persoonlijke manier

– Kok Laurens Waling overtuigde deelnemers van de waarde van zijn nieuwe communicatie- en organisatie-tool: ‘Part-up’. Een aanrader voor wie iets organiseert en daar anderen bij wil betrekken. Op de WIN Kalender vind je meer mogelijkheden om kennis te maken met Part-up.

Kok Dervin Sno liet deelnemers kennismaken met een diepere betekenis Super Mario,  maar bleek ook niet te beroerd om Pauline Schakenbos de eerste beginselen van de game zelf bij te brengen.

Kokkin Anouk Vos tenslotte verzorgde een kennismaking met cyberspace, cybercrime en haar ultieme doel: cyberpeace.  Een dilemma:  mag je een aanval door hackers die systemen in een ander land platleggen zien als een oorlogsdaad? “Fantastic discussions and many surprising and provocative ideas” schreef Anouk op LinkedIn.

Het was een WIN-feestje vol afwisseling, een sterk organisatieteam, verrassende intermezzo’s, betrokken deelnemers en als toetje het essay “Waarom niemand bang hoeft te zijn voor de toekomst van werk” geschreven door Suze Krijnen en Irmgard Bomers.

Brrr

Met hooguit één verbeterpuntje….het was qua temperatuur een behoorlijk  fris festival. Iedereen hield dan ook zijn/haar jas aan. Bijzonder, want daardoor kreeg je het idee dat er steeds nieuwe smaakmakers binnenkwamen of op het punt stonden om weg te gaan.  De aanblik bracht me op het idee om de 10 WIN Principes uit te breiden met en 11e: ‘zorg voor een warme jas’. Voor jezelf of voor anderen. En hoe langer ik over de symboliek van het woord ‘jas’ nadenk…

Bekijk ook het fotoverslag.

Het SmaakmakerFestival gaat verder onder de naam WIN Werk(t) Festival. De volgende editie vindt op 21 maart 2017 plaats in De Steeg.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha