Podcastst over de toekomst van werk

16 september 2021

Hoe ziet de arbeidsmarkt van morgen eruit voor werkgevers, werknemers en zzp’ers? In vier recente podcastseries wagen experts zich aan voorspellingen en vergezichten. Hugo-Jan Ruts van Zipconomy zette ze op een rijtje.

1. Podcastserie Werk en inkomen in de 21e eeuw

Heeft het vaste contract nog bestaansrecht? Gaan we naar een basisregeling en misschien wel een basisinkomen? Redt de parttime werkende vrouw onze economie? Deze en andere vragen stelt Victor Broers in opdracht van de NBBU in de podcastserie Werk en inkomen in de 21e eeuw.

2. Podcastserie Werken aan Nederland

Over de Nederlandse arbeidsmarkt van vandaag en morgen maakte de Werkvereniging eerder de podcastserie ‘Werken aan Nederland’. In deze serie gaan Martijn Aslander en smaakmaker Roos Wouters namens de Werkvereniging op zoek naar een arbeidsmarkthervorming die werkt voor iedereen.

3. Podcastserie voor zelfstandigen.

Het Tulpenfonds is sinds kort gestart met de podcast voor zelfstandigen. In deze podcast gaat Maudie Derks, de oprichter van het Tulpenfonds (dat passende vangnetten voor zelfstandigen ontwikkelt) in gesprek met ondernemers en partners van het Tulpenfonds.

4. Podcastserie ZZP Café

Zzp’er zijn is vrijheid, hard werken, je netwerk afschuimen, onderhandelen en een stroom aan administratie. Met co-host Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy besprak Nina van den Dungen, zelf ook eigen baas, alle aspecten van dit leven met zzp’ers en experts in ZZP Café van BNR.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha