Pilot Maak je eigen werk

21 juni 2020

Met veel enthousiasme gaan een aantal ondernemers uit Amsterdam Zuidoost de pilot draaien “Maak je eigen werk”. Dit is het resultaat van een Challenge “Ondernemend Participeren” die in 2019 georganiseerd werd door de Hogeschool van Amsterdam en de afdeling Werk, Participatie en Inkomen (WPI) van de gemeente Amsterdam. Verschillende smaakmakers uit de WIN Werkkring Amsterdam werken er aan mee.

Deze pilot ondersteunt mensen stapsgewijs door te groeien naar vrijwilligerswerk, kleinschalig of volledig ondernemerschap, of een baan. Er wordt gewerkt aan het vergroten van eigenaarschap in en met het sociale netwerk, het inzetten van sociaal, cultureel en natuurlijk kapitaal en het aanleren van denken in overvloed. Op deze manier doen mensen werk waar ze enthousiast over zijn en krijgen ze ervaring met een toekomstbestendige manier van werken.

De ambitie is om de pilot om te bouwen naar een succesvol en meerjaren programma. Als je hieraan een bijdrage wilt leveren, meld je dan aan voor de stakeholdermeeting Ondernemend Participeren op 30 juni. Tijdens de meeting deelt de HvA de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek Ondernemend Participeren vanuit de wijk en wordt toegelicht hoe je door het stimuleren van de lokale economie een win-win-win situatie kunt creëren voor deelnemers, de organisaties en voor de buurt.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha