“Hier word ik zo blij van”

4 mei 2016

“Ik wilde het kort houden, maar door mijn enthousiasme over mijn werk nu is het toch een heel verhaal geworden. Waar het om gaat is BEDANKT en ga zo door. Geloof mij jullie zijn van grote waarde gewoon door simpel te luisteren… en soms wat ‘kleine’, maar oh zo waardevolle, tips te geven.” (Uit een mail van Floor Martens)

Het begin

 

Het is het resultaat van Floor’s zoektocht naar werk dat haar voldoening geeft én waarmee ze geld verdient. Ze is begonnen als consultant in overheidsdienst  voor Het Nieuwe Werken en werkt nu als communitybuilder/event coördinator/trainer in Berlijn.  Floor is een van de smaakmakers die met haar uitspraak “in het onbekende schuilt de potentie” in het WIN e-boek Natuurlijk Werken haar verhaal vertelt. Het interview met haar dateert uit december 2014.

Door de maanden is ze contact blijven houden. Via fragmenten uit haar mails krijg je een inkijkje in de weg die zij heeft bewandeld.

Een jaar later

“…Moest deze week ineens aan jullie denken. Ik had een gesprek met iemand en vertelde dat ik hard werk, maar alles gratis doe. Ik ontvang tot half april de Erasmus subsidie voor jonge ondernemers. Dus voor nu is het nog prima, maar het is wel goed om nu al over daarna na te gaan denken. Ik ben in Berlijn bezig met het opzetten van een internationaal Theorie U netwerk, daarover gaat zo een vraag van mij…

…Dat ben ik gaan doen, omdat ik merkte dat MIT, die een gratis e-learning over Theorie U aanbiedt voor de mensen die minder geld hebben, geen betaalbare vervolg ‘in real life’ training aanbiedt. De trainingen die ze in Boston en in juni in Berlijn aanbieden kosten al gauw een paar duizend euro. Toen dacht ik, al die mensen kunnen elkaar gratis ook heel veel leren, dus er moet gewoon gewerkt worden aan die community

Tijdens die training weer heeeeel veel geleerd. En het leuke is dat ik het geleerde toepas bij een organisatie die ik hier in Berlijn adviseer (Schoolclash). Daar kan ik nu dus mooi van alles uitproberen. Dat traject daar gaat me vrij natuurlijk af. Ik weet elke keer welke stap ik moet maken om hen te helpen verder te komen en help zo af en toe met mijn creatieve blik om hen iets verder/anders te laten kijken dan ze gewend zijn…

…Privé is ook leuk hier. Er wonen veel mensen die ook veel van de wereld hebben gezien en die mede daardoor een andere (bredere) kijk hebben op de wereld. Dat vind ik heel prettig. Berlijn is wel een arme stad, dat wist ik niet, en mensen werken hier vaak tegen een laag loon. Dit zie je vooral in de startup scene. Dagen van 12 uur werken, tegen een salaris dat in Nederland vergelijkbaar is met dat van een universitaire starter (terwijl het hier dus niet om starters gaat he!!). Dat ‘kan’, omdat mensen hier graag willen wonen, werken, leven. Dit vind ik echt belachelijk, maar goed zo is het hier en mensen accepteren het nog…

..Zullen we eens skypen binnenkort? Lijkt me leuk om met jullie of een van jullie te praten en jullie (kritische) vragen op me afgevuurd te krijgen bijvoorbeeld ? en gewoon leuk om eens bij te kletsen hoe het allemaal gaat daar in NL, met WIN etc…”

Na anderhalf jaar

“…Ik heb Christine Wank van het Presencing Institute meerdere malen geassisteerd en daar heel veel van geleerd en nu word ik langzamerhand voor haar ook interessanter, gezien mijn specifieke expertise in communitybuilding, dus ze blijft mij voor projecten vragen :) (jaja betaalde klussen:)…

…Ik heb een fulltime baan gevonden bij een start-up die een Consciousness Netwerk en een Consciousness Universiteit wil opzetten. Er zit een grote investeerder achter, dus we kunnen snel stappen maken. Super interessant en ik kan hier alles, wat ik de afgelopen 10 jaar geleerd heb, in kwijt (over Het Nieuwe Werken, community building, leiderschap, theory U, digitaal werken, online marketing etc). In Berlijn zijn de lonen laag, maar het is het meer dan waard!! Ik leer hier ongelooflijk veel en mijn werkveld is sterk internationaal gekleurd…

Het afgelopen jaar heb ik de berichtjes en gesprekken met jullie als zeer waardevol, ondersteunend in mijn proces ervaren!! Echt heel fijn dat er mensen zoals jullie zijn. Mensen die echt tijd maken voor mensen zoals ik. Mensen in een proces, mensen met soms ups en downs, mensen die zoeken naar waar ze echt hun waarde kunnen toevoegen. Dat is niet altijd makkelijk in de vaak nog ‘oud denkende’  wereld, maar voor nu is het me gelukt!!”

Achtergrondinformatie

Floor is in 2014 in contact gekomen met WIN. Ze heeft in de zomer van 2015 de WIN Praktijktrainingen gevolgd en in die periode ook deel uitgemaakt van het WIN HU Team. Lees ook het artikel uit de NRC overslashies, de groeiende groep mensen die kiest voor meer dan één baan.

Mei 2016

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha