Mind your Mind

4 april 10-13 uur – Via neurologie naar strategisch beleid

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 7 Nederlanders heeft burn-out klachten en werkstress is beroepsziekte nummer 1. De kosten door werkstress zijn jaarlijks € 1,8 miljard, aldus TNO en het CBS. Dit betekent dat werkgevers actie moeten ondernemen om mentaal welzijn te faciliteren voor hun werknemers. Maar hoe doe je dit effectief?

Samen met Myrthe van Stralen, prestatiepsychologe en researcher bij Office Athletes Group gaat  Florijn Vriend van Kernwaarde Groen in deze kennissessie in op zowel de hardware (fysieke omgeving) als de software (organisatiebeleid) om tot een mentaal gezonde werkomgeving te komen.

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Hoe kan het dat je lichaam wel stress ervaart maar jij er heilig van overtuigd bent dat er niks aan de hand is?
  • Hoe wordt stressgerelateerd gedrag zichtbaar onder kenniswerkers?
  • Hoe reageren je hersenen op de fysieke omgeving waar je werkt?
  • Wat kun je in het ontwerp van het gebouw en werkomgeving doen om mentale vitaliteit te stimuleren?
  • Wat kun je als organisatie op beleidsniveau doen of goed voor je medewerkers te zorgen?


Hoe laat en waar?

Op 4 april om 10:00 ben je welkom in The Student Hotel Den-Haag (Hoefkade 9). Uiterlijk 13:00 sta je voorzien van lunch en een nieuwe dosis inzicht weer buiten.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Student Hotel

Locatie:
Student Hotel
Hoefkade 9
Den Haag

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha