Lunch & Leersessie Jongeren aan zet

De vraag wat we kunnen doen om werk zodanig te organiseren dat jongeren en ondernemers op korte termijn geholpen zijn en de Binckhorst op de lange termijn een voorbeeld wordt voor een circulaire arbeidsmarkt staat centraal tijdens de Lunch & Leersessie vanuit de KIP in de Haagse Binckhorst op donderdag 25 juni van 12.30-13.30u.

Ondernemers en jongeren kunnen veel van elkaar leren als het gaat om de toekomst van werk. Veel jongeren ervaren de overstap van schoolbank naar werkbank echter als stressvol. Ondernemers erkennen de waarde van jongeren, maar klagen soms ook over het gebrek aan vaardigheden. Tegelijkertijd zijn jongeren, áls ze eenmaal werk hebben, vaak de grote verliezers als het wat minder gaat. Dan staan ze vaak als eerste weer op straat. Het vraagt om een oplossing. In de Binckhorst werken we hieraan.

Aan tafel delen een drietal gasten uit de Binckhorst hun praktijkervaring:
*Nicky Lageweg – glazenwasser in de Binckhorst
*Yahya Algehaili – bleef na zijn stage werken in de Binckhorst en haalde recentelijk met Elders VR het NRC
*Ernst Nobel – eigenaar van Ecoschilderwerk en ervaring met jongeren uit Laak

Via Zoom doen o.a. aan de discussie mee:
*Veerle Pieters –  vertegenwoordiger van de Nationale Jeugd Raad
*Bas van den Berg –  initiatiefnemer van de minor Mission Impact die na de zomer start in de Binckhorst
*Harrie Ozinga – kwartiermaker van de BINCK PraktijkAcademie
*Paul van Diepen – gamechanger bij Secrid

Meedoen?

Ook jij kunt je ideeën inbrengen en meedoen aan de discussie via Zoom door een mail te sturen aan irmgard@imbinck.nl. Je ontvangt dan vooraf een link. Alle deelnemers ontvangen een Binckse verrassing.

Live te volgen

De bijeenkomst wordt live uitgezonden via het Youtubekanaal van I’M BINCK. Gewoon meekijken tijdens de lunchpauze kan dus ook.

Irmgard Bomers (1958) besloot in 2011 vrijwillig haar dienstverband te beëindigen met een idee om cultureel ondernemerschap te stimuleren. Met WIN heeft ze in 2016 de NSvP Challengeprijs Innovatief in Werk gewonnen. WIN (werken in netwerken) heeft zich ontwikkeld tot een proeftuin voor de toekomst van werk en is een non-profit activiteit van haar eigen bedrijf WIN Recept geworden. Ze is schrijver van Mijlpalenboekjes (waaronder de WIN-trilogie) en co-auteur van Nieuwe Business Modellen – samenwerken aan waardecreatie en het Kantelingsalfabet en actief in ontwikkeling van de Haagse Binckhorst.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha