Part-up gaat een volgende fase in

24 mei 2018

Toekomstbestendige organisaties blijven continu in ontwikkeling. Part-up is daar een voorbeeld van. Een jaar geleden vertelde founder Laurens Waling hoe ze daar intern mee omgaan. Nu is het platform technisch geheel vernieuwd en komt de focus te liggen op het ondersteunen van corporate organisaties die wendbaarder willen worden door werk anders te organiseren. Spannend of dat gaat lukken, zo omschrijft Laurens de nieuwe positionering.

Visie op werk ongewijzigd

De achterliggende visie op de toekomst van werk is ongewijzigd: werken wordt veel leuker, socialer en effectiever als je het anders organiseert. Er zijn steeds meer mensen die flexibel willen werken en zichzelf continu willen ontwikkelen. Het nieuwe matchings- en samenwerkingsplatform ondersteunt organisaties die opgavegericht of talentgedreven willen werken. Voor organisaties is het vernieuwde platform ook een middel om talent aan te trekken en te binden. Met de nieuwe focus neemt Part-up afscheid van de rol als communitybuilder voor professionals, ongeacht de contractvorm.

Wel ouder en wijzer

Laurens daarover: “De praktijkervaring heeft geIeerd dat de communityrol te veel tijd kost en simpelweg te weinig oplevert. De behoefte om werk anders te organiseren en samen te werken is groot, maar zelforganisatie gaat zeker niet vanzelf.
Als Part-upteam hebben we dit ook persoonlijk doorleefd en veel geleerd de afgelopen vijf jaar. Het kernteam bestaat nu uit vier consultants en zes developpers die er samen voor gaan. Allemaal freelancers die één tot vier dagen in de weer zijn voor Part-up. We zijn veel meer gelijkwaardig aan elkaar dan aan het begin en hebben veel geleerd over leiderschap. Sociocratie is daarbij onze leidraad, een methode gericht op zelforganisatie met de focus op houding en gedrag[i].”

De nieuwe stap betekent ook dat afscheid wordt genomen van de oude Part-up-omgeving. Dat heeft consequenties voor de WIN tribe op Part-up: die stopt uiterlijk 1 september. Op 18 juni kunnen organisaties kennismaken met het nieuwe platform tijdens het event Succesvol Talentgedreven Werken.

[i] Twee ex-Part-uppers, Josje van de Kerkhof en Eric Soonieus, ondersteunen dit vanuit hun eigen bedrijf Rebelwise.

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha