Lifehack for easy working

13 januari 2019

Hoop, nieuwsgierigheid, angst en onzekerheid wisselen elkaar af als het gaat om ons werk. Met die onzekerheid worstelen we massaal. Dé oplossing bestaat niet, maar met behulp van de win-win-win lifehack kom je een heel eind. Met als resultaat meer vertrouwen, meer tijd en genoeg geld om die dingen te doen die je belangrijk vindt. Nu én in de toekomst.

Het boek WIN WIN WIN lifehack for easy working verschijnt op 21 maart 2019, de dag van het 6e WIN Werk(t)Festival, waar je in de praktijk ervaart hoe werken in netwerken werkt.

Met dit boek eindigt mijn zoektocht naar betekenisvol werken en de onrust die ik mijn hele werkzame leven heb gevoeld. Een onrust die er onbewust altijd was en die verklaart waarom ik op zoveel verschillende plekken heb gewerkt. Zeven jaar geleden zegde ik mijn vaste baan op, omdat ik niet meer gelukkig was in mijn werk. Dat had niet zozeer met de organisatie te maken waar ik voor werkte, maar met mijn gevoel dat er meer in mij zat. Ik wilde niet later zeggen ‘had ik maar…’. Mettertijd kwam het inzicht dat mijn onrust vooral te maken had met de manier waarop we ons werk organiseren. Het past al lang niet meer bij deze tijd van snelle veranderingen.

Vanuit een diep gat

Het gat waar ik inviel was ongelooflijk diep. Ineens ben je van iemand niemand. Het onbegrip, de angst om geen inkomen te hebben, het gevoel er niet meer bij te horen. Het was het waard.

Hoogtepunten in die zeven jaar waren voor mij het meeschrijven aan het boek Nieuwe Business Modellen van Jan Jonker (2014), het winnen van de NSvP prijs Innovatief in Werk (2016)  met het WIN Team en en nu het delen van het WIN WIN WIN resultaat.

Daarmee is de niet geplande WIN trilogie over werken in netwerken een feit. In 2013 verscheen Een nieuwe weg naar inkomsten en werkplezier, achteraf mijn ‘why’. Twee jaar later volgde Natuurlijk Werken (wat is werken in netwerken) en dan nu Lifehack for easy working (hoe werkt het).

Dank dank dank

Eerlijk is eerlijk, ik had het niet zeven jaar volgehouden zonder steun van mijn man, kinderen en alle andere smaakmakers van het eerste uur. Zij zijn nog steeds mijn voorbeeld en ik ben er trots op dat zij – in heel verschillende werkomgevingen- hun collega’s tot voorbeeld zijn door de principes van werken in netwerken in praktijk te brengen. Dank ook aan de honderden andere lieve, bevlogen en eigenzinnige mensen die ik heb leren kennen. Door hun kennis, ervaring,  en vooral doorzettingsvermogen dragen ze allemaal een steentje bij aan dit boek.

Je doet mij en alle smaakmakers een groot plezier om 21 maart naar het festival te komen, want werken in netwerken is en blijft een kwestie van gewoon doen.

Irmgard Bomers is initiatiefnemer van WIN en blogt regelmatig over zaken die haar werk raken.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha