Lifehack | 3×3 denken en doen

13 november 2021

Het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk‘  maakt je leven als werkende een stuk simpeler. In drie delen (IK, WIJ, IK & WIJ) ontdek je stap voor stap hoe je betekenisvol samen werkt in de snel veranderende wereld. Hieronder lees je een hoofdstuk uit deel I: 3x3 Denken en doen (or download the English version: Lifehack 3 x 3 Thinking and Acting).

3x3 Denken en doen

In welke wereld wil jij leven? Waar wil jij aan werken? Waarmee wil jij geld verdienen? Wie of wat heb je daarvoor nodig? Vragen die je misschien niet direct kunt beantwoorden, maar die wel belangrijk zijn. Werk is immers continue aan verandering onderhevig. Je voelt daarom net als ieder ander de druk om gewild te zijn én gewild te blijven op de arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat, waarom zouden ze voor jou kiezen? Het begint met anders naar je werk te kijken en het niet los te zien van je privé situatie en de wereld om je heen. Deze twee beïnvloeden immers jouw functioneren.

Zet je werk in het midden van de lifehack en kijk er eens naar vanuit drie verschillende perspectieven.

Persoonlijk  
Krijg ik energie van mijn werk; houd ik voldoende tijd over voor mijn privéleven?
Maatschappelijk   
Draag ik met mijn werk bij aan een groter doel; zet ik mij ook in voor anderen?
Zakelijk      
Verdien ik genoeg om het leven te leiden wat ik wil; heb ik ontwikkelmogelijkheden?

Grote kans dat je wensen hebt. Hoe mooi zou het zijn als die in vervulling gaan. Dat kan door de verschillende perspectieven te combineren, in samenhang te zien, zowel in je denken als doen. En daarbij vooral technologie te omarmen.

Weetje – Minder dan 10% van de mensen is bewust bezig met de toekomst

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha