Lifehack | Met een waardevol netwerk

16 november 2021

Het boek Wat een geluk, een lifehack voor je werk‘  maakt je leven als werkende een stuk simpeler. In drie delen (IK, WIJ, IK & WIJ) ontdek je stap voor stap hoe je betekenisvol samen werkt in de snel veranderende wereld. Hieronder lees je een hoofdstuk uit deel I: Met een waardevol netwerk (or in English: With a valuable network)

Met een waardevol netwerk

Netwerken is vaak een beladen term, waar maar weinig mensen zin in hebben. Dat verandert als je beseft dat je al een enorm netwerk hebt dat jou best wil helpen. Een gemiddeld mens kent 400 mensen, die ook weer 400 mensen kennen. De helft van hen kan interessant zijn voor jou. Dit betekent 80.000 potentiële netwerkcontacten.

 Zet jezelf in het midden (+) van de lifehack en breng je netwerk in kaart. Wat valt je op?

  1. Persoonlijk: Familieleden, vrienden, teamgenoten
  2. Maatschappelijk: Buurt-, klas- en lotgenoten, inspiratoren, social media volgers
  3. Zakelijk: (oud)collega’s, vakbroeders, bazen

De waarde van jouw netwerk wordt bepaald door de mate waarin je aandacht geeft aan anderen, online én offline. Niet omdat het moet, maar omdat je de mensen wilt laten weten waar jij voor staat, wat jou motiveert en bezighoudt. Netwerken gaat om het delen van kennis, informatie en contacten waarbij werk & privé steeds vaker door elkaar lopen. Continuïteit is daarbij belangrijker dan frequentie. Activiteiten die je privé heel gewoon vindt, kun je ook voor je werk toepassen. Dit kan een berichtje zijn van jezelf, maar ook het liken of delen van artikelen, het bezoeken van een evenement of een hapje eten met iemand. Het is heel wat anders dan jezelf verkopen of je profiel bijwerken, omdat je toevallig werk zoekt.

Weetje: 74% vertelt niet aan de baas dat ze op zoek zijn naar ander werk.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha