Krui-tocht naar Parijs

22 april is de Dag van de Aarde

Op die dag gaat Henry Mentink zijn krui-tocht starten naar Parijs. In 45 dagen loopt hij met een kruiwagen vol vrijgemaakte aarde naar het hoofdkantoor van Unesco in Parijs. In die kruiwagen kan ook een schepje met jouw aarde. Hier lees je hoe dat in z’n werk gaat. Je kunt dan ook een of meer dagen meelopen.

Henry Mentink is een van de mensen die de tijd ver vooruit is. Zo’n 7 jaar geleden voorspelde hij al dat de economie linksom of rechtsom gaat veranderen. Met het 1e deelauto initiatief ‘Mywheels’ liet hij zien dat het mogelijk was.

Hij kocht het Veerhuis in Varik en in 2020 lukte het hem om de 2000 m2 grond ‘vrij’ te maken. “Ik deelde auto’s en wil nu de hele Aarde delen” aldus Henry en het idee van de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst was geboren. Om dit idee kracht bij te zetten heeft hij de grond van ‘zijn’ Veerhuis in Varik uit de handel gehaald en wil hij het landgoed ontwikkelen tot een community Land Trust. Als iedereen dit zou doen dan levert dat de 7 miljard wereldburgers jaarlijks zo’n 18.000 euro op.

Locatie:

Het Veerhuis
Waalbandijk 8
Varik

Henri Mentink studeerde bedrijfskunde op Nijenrode en weet wat zakendoen inhoudt. Zo startte hij in de jaren negentig met de eerste Wereldwinkel, gevolgd door de oprichting van MyWheels deelauto’s in 2003. Mentink: ,,MyWheels heb ik opgezet als een duurzame coöperatie. Als ik het had gedaan vanuit de concurrentiegedachte was ik al binnen geweest, maar rijk worden is niet mijn streven. Het gaat om het duurzame samen-redzaamheid-principe, zo blijft de ziel in de onderneming.’’ Nu heeft hij weer een nieuw initiatief gelanceerd. Hij wil dat de aarde Werelderfgoed wordt waar we met elkaar voor zorgen.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha