KIP College Bouwen aan een circulaire Binckhorst

Kenniswerkplaats KIP organiseert voor studenten, ondernemers en beleidsmakers KIP College ‘Bouwen aan een circulaire Binckhorst’. Tijdens dit KIP College leren we samen over circulaire gebiedsontwikkeling, aan de hand van de dagelijkse praktijk in de Binckhorst.

KIP College is een combinatie van gezamenlijke activiteiten en zelfstudie, verspreid over een periode van drie weken. De collegereeks bestaat uit drie online meet-ups en een dag op locatie in de Binckhorst. De eerste twee weken staan in het teken van leren en inspiratie, en met die nieuwe kennis steken we in de laatste week de handen uit de mouwen om – in het klein – een circulaire school te bouwen. Gastsprekers delen hun kennis in presentaties, panelgesprekken en knowledge clips, en je krijgt toegang tot interessant studiemateriaal.

Wat je leert
  • Herkennen van de verschillende (sociale, politieke, technische) dimensies van circulaire gebiedsontwikkeling en de kwestie ‘schaal’ in het bijzonder.
  • Evalueren van overeenkomsten en verschillen en verbinding maken tussen theorie over circulariteit en de praktijken in de Binckhorst.
  • Ontwerpen van een circulair gebouw dat samenhang vertoont met zijn/haar om omgeving en waar een ‘eigen’ verhaal over circulariteit aan is verbonden.

Na deelname aan alle sessies en het leveren van een bijdrage aan het eindontwerp ontvang je een KIP College certificaat. Voor de deelnemers met het winnende concept tijdens de ‘bouwdag’ op 16 oktober is er een echte Binckse prijs.

Wil jij meer weten over circulariteit of hoe je zelf bijdraagt aan een circulaire Binckhorst? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de KIP Colleges. Deelnemers committeren zich aan vier agendamomenten, en een minimum hoeveelheid zelfstudie. Deelname is gratis en inschrijven kan tot 25 september 2020.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha