Het nieuwe werken 2020

10 september 2020

Jan Rotmans laat geen kans onbenut om de noodzaak van een transitie naar een nieuwe economie te benadrukken. We leven in een veranderend tijdperk (in plaats van een tijdperk van een verandering) is een veel geciteerde uitspraak van hem. In de korte films hieronder geeft hij tips en antwoorden op vragen, hoe ondernemers beter mee kunnen gaan in alle veranderingen die we tegen komen op weg naar de nieuwe economie.

Business Channel1, dat duurzame ondernemers een podium biedt, nam de filmpjes met Jan Rotmans op. De filmpjes zijn alleen via het BC1 platform te bekijken. Dat zet de eerste vraag wel in een merkwaardig daglicht, maar de inhoud is de moeite van het bekijken waard.

1. Waarom kleinschalig werken en kennisdelen?

Om als ondernemer de vele ontwikkelingen bij te houden is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. Welke vragen moet je jezelf stellen om bij te blijven?

2. Hoe blijf je als ondernemer bij?

Het is voor bedrijven en organisaties van belang om wendbaar te zijn, maar ook om transformatief te zijn. Wat is precies het verschil tussen wendbaar en transformatief?

3. Waarom wendbaar en transformatief?

Een businessplan wordt vaak gebruikt om doelstellingen voor de lange termijn weer te geven. Wat zijn je doelen en hoe ga je hier vorm aan geven? Hoe kan je nu een businessplan goed inzetten?

4. Heeft een businessplan nog nut?

Er komen steeds meer ondernemers in Nederland. Is het voor jonge ondernemers makkelijker om mee te gaan met de vele, snelle veranderingen?

5. Jonge ondernemers versus oudere

Om te veranderen is het van belang om te innoveren. Veel bedrijven die zich hier mee bezig houden worden echter nogal eens belemmerd door achterlopende wetgeving. Hoe kunnen we dit doorbreken?

6. Versnellen aanpassen wetgevingĀ 

Als het aan Jan Rotmans ligt dan komt er een transformatiewet.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha