Hackaton Lokaal geld Amsterdam

6 en 20 februari van 10-15 uur

Corona zet veel economische activiteit stil, met een lokale munt willen we die weer in beweging brengen. Een aantal smaakmakers in Amsterdam hebben hun krachten hiervoor gebundeld. Doe mee!

In deze tijd ontstaan inspirerende initiatieven om lokaal te kopen te promoten en kleine ondernemingen in je stad of streek gezond te houden. Hoe lokaal geld hieraan kan bijdragen lees je bijv. op https://www.socialtrade.nl/nieuws-archief/koop-lokaal-versterker/

We gaan concreet aan de slag met alle aspecten van het ontwerp van een lokale munt voor onze wijk in Amsterdam Zuidoost. We willen zoveel mogelijk verschillende perspectieven erbij betrekken en samen aan de slag gaan hoe een lokale munt voor jou, jouw organisatie of bedrijf en voor de buurt zou kunnen gaan werken.

In afwachting van mogelijke verruiming van de maatregelen staat het spelen van het geldspel MoneyMaker voorlopig in de wacht.

Smaakmaker Doede Simonides zet zijn veelzijdige organisatorische ervaring o.a. in als financieel professional, projectorganisator en bestuurder zet ik gericht in voor bedrijven, organisaties en netwerken die actief willen deelnemen aan de ontwikkeling naar een sociale en duurzame economie.

Hij doet dat door kritisch te onderzoeken, te luisteren en creatieve interactie met andere disciplines aan te gaan. Zo verbetert en integreert hij processen, revitaliseert organisaties en ontwikkelt uitdagende cultureel-sociale projecten.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha