Gesprek met kunstmatige intelligentie

23 september 16.30u

Wie wel eens een vraag stelt aan een stemassistent zoals Siri of Alexa, weet dat er nogal eens miscommunicatie kan ontstaan. Natuurlijk kan een stemassistent de vraag verkeerd opvangen als je bijvoorbeeld niet duidelijk articuleert, maar ook als de input een logische, foutloze zin is, kan de assistent je plotseling geen, of juist een heel ander antwoord geven dan je had verwacht. In deze lezing neemt Tom Kouwenhoven ons mee in zijn onderzoek naar het verbeteren van de communicatie tussen mensen en kunstmatige intelligentie. Door mensen en computers een gedeeld vocabulaire te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld via het samen spelen van een spel, kunnen computers mensen beter leren begrijpen, en snappen mensen ook meer van computers.

Spreker

Tom Kouwenhoven MSc, promovendus bij het Creative Intelligence Lab, Universiteit Leiden

Locatie:
Lipsiusgebouw, zaal 028
Cleveringaplaats 1
Leiden

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha