Opening Retrofuture

Ga mee op reis naar de toekomst van gisteren

Je bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van RetroFuture.
Op 24 September 2022 vanaf 15.00 uur heropent Next Nature het Evoluon voor publiek met de tentoonstelling RetroFuture. Mensen hebben altijd al over de toekomst nagedacht, wat kunnen wij leren van de toekomst van gisteren? Je wordt meegenomen in de belevingswereld van toekomstdenkers, dromers en kunstenaars met design, kunst, wetenschap en film.

PROGRAMMA | Evoluon – Noord Brabantlaan 1A – Eindhoven

15.00 Ontvangst & het Evoluon ontdekken

16.00 Opening door Koert van Mensvoort en Theo Maassen

16.15 Bezoek de tentoonstelling RetroFuture

19.00 Einde programma

RetroFuture

Nadenken over de toekomst is van alle tijden en typisch menselijk. We maken plannen, hebben dromen en vertellen elkaar verhalen over wat er komen gaat. Van prehistorische grotbewoners tot uitvinders van vliegmachines tot mensen die zich lieten veranderen in cyborgs. Gedreven door nieuwsgierigheid en idealen ontwikkelden zij een vooruitziende blik op de wereld van morgen.

Vier ringen

De reis bestaat uit vier delen, ondergebracht op de vier ringen van het Evoluon. Op de eerste ring maak je kennis met tien universele toekomstdromen, gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars. Op de tweede en derde ring ontdek je hoe deze dromen aan de wieg staan van de grootste en kleinste voorspellingen én van tastbare realiteiten. Op feestelijke wijze sluiten we de reis op de vierde ring af met een toegift voor de toekomst. Hier vieren we de toekomstdromen van vandaag.

Locatie:

Evoluon
Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaan welvaart en welzijn hand in hand. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha