Erfgoed als indentiteitsdrager – inspiratiesessie

2 juli 2022 14.30 uur Erfgoed als identiteitsdrager

Juni is traditioneel de maand waarin veel aandacht is voor architectuur. In Wateringen gebeurt dat tot en met 17 juli in ‘De Hofboerderij’ onder de noemer ‘Woondromen’. Tijdens de expositieweekenden prikkelt het werk van beeldend kunstenaars de verbeelding met voorwerpen, films en foto’s uit het verleden en heden. Met als basis de geschiedenis van de Hofboerderij en het werk van architect Jan van Beurden. De toekomst wordt verbeeld met een dromenvanger. Elke dag is er een rondleiding, die om 14.30u vooraf wordt gegaan door een achtergrondverhaal. Duur 1-1,5 uur.

 

Op 2 juli legt architect René Hoek uit waarom hij vindt dat erfgoed hét fundament voor transformatie is.

René Hoek is creatief directeur en senior architect bij FORMHET. Zijn interesse is de combinatie van kunst, natuur en techniek. Voor de toekomst verwacht hij veel van data gestuurd werken. “Dat geeft het vak een extra dimensie en enorme vormvrijheid. Fantasieën kunnen zo op een makkelijke manier worden berekend en misschien dan ook wel worden uitgevoerd. Met FORMHET zitten we in de Frontlinie van deze ontwikkeling.”

 

Locatie:
Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Organisator
Irmgard Bomers is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken), bestuurslid van I’M BINCK.en o.a. co-auteur van Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie. De verbinding tussen verleden, heden en toekomst speelt een rode draad in al haar werk, zoals in de expositie Woondromen in Wateringen

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha