De aarde op de werelderfgoedlijst – inspiratiesessie

26 juni 2022 14.30 uur De aarde op de werelderfgoedlijst

Juni is traditioneel de maand waarin veel aandacht is voor architectuur. In Wateringen gebeurt dat tot en met 17 juli in ‘De Hofboerderij’ onder de noemer ‘Woondromen’. Tijdens de expositieweekenden prikkelt het werk van beeldend kunstenaars de verbeelding met voorwerpen, films en foto’s uit het verleden en heden. Met als basis de geschiedenis van de Hofboerderij en het werk van architect Jan van Beurden. De toekomst wordt verbeeld met een dromenvanger. Elke dag is er een rondleiding, die om 14.30u vooraf wordt gegaan door een achtergrondverhaal. Duur 1-1,5 uur.


Op 26 juni bijvoorbeeld vertelt ondernemer Henry Mentink zijn verhaal. Henry is beheerder van de nalatenschap van kunstenaar Pieter Kooistra, oprichter van de Wereldwinkel en My Wheels, het eerste deelauto initiatief. Hij haalde afgelopen weken internationaal het nieuws met zijn krui-tocht naar UNESCO in Parijs om de aarde op de werelderfgoedlijst te krijgen. Henry bouwt geen luchtkastelen, maar laat zien hoe je succesvol zaken kunt doen als je inziet dat alles met elkaar verbonden is.

 

 

Locatie:
Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Organisator
Irmgard Bomers is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken), bestuurslid van I’M BINCK.en o.a. co-auteur van Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie. De verbinding tussen verleden, heden en toekomst speelt een rode draad in al haar werk, zoals in de expositie Woondromen in Wateringen

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha