De aarde van de beurs halen

21 september 2019

Henri Mentink, de oprichter van My Wheels, het eerste autodeel platform, heeft weer een nieuw initiatief gelanceerd. Hij wil dat de aarde Werelderfgoed wordt waar we met elkaar voor zorgen. Om dit idee kracht bij te zetten heeft hij de grond van ‘zijn’ Veerhuis in Varik uit de handel gehaald en wil hij het landgoed ontwikkelen tot een community Land Trust. Als iedereen dit zou doen dan levert dat de 7 miljard wereldburgers jaarlijks zo’n 18.000 euro op.

 

IN CIJFERS

De hele aarde is 14,9 miljard HA groot.

Als we die aarde Werelderfgoed-waardig willen maken, is er werk aan de winkel.

Hoe doen we dat?

Droom groot. Start klein. En dus beginnen we er dit jaar al mee door de grond onder het Veerhuis uit de handel te halen, zodat die grond nooit meer verkocht kan worden en ophoudt handelswaar te zijn.

We geven de Aarde aan zichzelf terug.
En zorgen voor haar.

Als onze grond geen handelswaar meer is, heeft het Veerhuis geen rente en aflossing op de grond en dat voordeel geven we door aan jou. Heel eenvoudig: het kopje koffie gaat van €2,50 naar €2,00.

Humans merely share the earth. We can only protect the land, not own it
Chief Seattle

We hebben op basis van dit Veerhuis voorbeeld berekend wat het voor de wereld betekent, als alle grond weer voldoet aan de wens van Chief Seattle en vrij is. Voor ieder van de 7 miljard bewoners betekent dit een basisverlichting van € 18.000 per jaar. Een soort omgekeerd basisinkomen.

Er is veel meer geld in de wereld dan reële economische waarde. Dat komt omdat we ook handelen in grond. Stel we halen grond uit het geldsysteem? Dan hoeven we geen geld meer te scheppen om grond te kopen en verkopen. Hebben we alleen geld nodig voor de handel in reële economische waarden, voeding, kleding, woning enzovoorts. Wat een lastenverlichting! De zorg voor de Aarde wordt dan weer een verantwoordelijkheid van alle mensen. De Aarde is immers van ons allemaal.

We geven de Aarde terug aan zichzelf.
En zorgen voor elkaar.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, meld je dan aan voor de Aarde nieuwsbrief.

Kies je programma

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha