Blog – Let’s Part-up
Gewoon doen!
Het leuke van de WIN Werkkring is, dat je snel op de hoogte bent van interessante ontwikkelingen. Maar liefst zeven smaakmakers attendeerden mij op de komst Part-up. De nieuwe marktplaats voor teamwork. Dus ging ik naar de launch en raakte super enthousiast over de potentie van dit nieuwe online samenwerkingsplatform. De initiatiefnemers hadden nooit kunnen dromen dat hun eerste lifetime Upper een vrouw van 57 zou zijn.
Waarom ik in Part-up geloof
Mijn enthousiasme komt voort uit een combinatie van buikgevoel, de kwaliteit van de mensen die het aantrekt en een gemeenschappelijke visie op de toekomst van werken. Ook de ambitie en openheid van de founders (drie dertigers) kan ik waarderen. Martijn Aslander overdreef wellicht toen hij Part-up in het rijtje plaatste van Google en Facebook. Feit is dat dit platform het super simpel maakt om over organisatiegrenzen heen te werken. Het mooie is, dat je door actief te zijn op het platform een profiel opbouwt dat laat zien wat je kunt; wat je waard bent. Je bepaalt zelf waaraan je wilt werken en met wie. Je hoeft ook nooit meer te zeggen dat je geen werk hebt.
Zolang ik met WIN bezig ben, was het wachten op een tool die het werken in netwerken ondersteunt. Die is er nu – op een presenteerblaadje en in een vorm die helemaal past in deze tijd. We hebben intussen een WIN tribe op Part-up en zijn aan het uitproberen hoe we de tool in ons eigen werk kunnen integreren. Dat gaat niet vanzelf. Ik ervaar het met de Part-ups die we zelf zijn gestart, maar ook aan de Part-ups waar ik aan deelneem. Het heeft ongetwijfeld ook met mijn leeftijd te maken, maar dat mag geen excuus zijn.
Nu doorzetten
Part-up ontwikkelt zich in sneltreinvaart. De uitdaging is om al die enthousiastelingen van het eerste uur vast te houden. Het is echt een andere manier van werken, met een tool die nog niet uit is ontwikkeld. Maar ook dat past in werken in netwerken; vernieuwen als een natuurlijk onderdeel van je werk. Learning by doing. Daarvoor kan WIN zeker meerwaarde bieden met het WIN DoeHetZelf of WIN DoeHetSamen programma. Dankzij of ondanks alle technologie, maken ook in de toekomst mensen nog altijd het verschil. Ik ga mijn uiterste best doen om te kijken hoe we de kennis en ervaring die we hebben opgedaan kunnen verbinden met Part-up. Ook dat doen we op de manier zoals het hele WIN concept tot stand is gekomen: practice what you preach. Eerst zelf ervaren hoe het werkt en dan de kennis delen.
WIN loopt overigens ook goed. We zijn meer een intercitytrein. Meer dan 1600 smaakmakers zijn er nu en we doen met onze werkkringen al zeven plaatsen aan. In het Westland en Arnhem/Nijmegen/Zutphen gaan ook WIN Werkkringen van start. In Dordrecht beginnen we met een WIN Team en zodra we een gangmaker hebben gevonden starten we ook daar met een werkkring.
Ken je Part-up nog niet? Er zijn minstens vijf redenen waarom je jouw baas moet enthousiasmeren, zegt Laurens Waling – één van de drie founders. Je bent ook van harte welkom in de WIN Tribe om mee te werken aan een van de part-ups of er zelf eentje te starten. Je draagt dan ook bij aan het realiseren van ons doel: in 2020 heeft iedereen die wil werken werk én verdient een fatsoenlijke boterham. We hebben géén boter op ons hoofd!
dec 2015
Irmgard Bomers is initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken) en schrijver van o.a. Een nieuwe weg naar inkomsten en Werkplezier en Natuurlijk Werken. Tevens coauteur van Nieuwe Business Modellen: samenwerken aan waardecreatie en het Kantelingsalfabet. Iedere maand blogt ze over ontwikkelingen die haar werk raken.
Deze blog illustreert één van de tien WIN Principes Volg je hart