Blog Het kan raar lopen

1 mei 2018

Op de Dag van de Arbeid gaat mijn dochter aan het werk voor een startup die onderdeel is van een vakvereniging. Met een contract voor bepaalde tijd. Zelf heb ik net mijn 60e verjaardag gevierd met familie, vrienden en collega’s en begin ik vol energie aan de derde helft van mijn leven – misschien word ik wel 90. Met de vakbeweging heb ik nooit iets gehad. Het kan raar lopen.

Het schuurt

De afgelopen jaren zijn voor mij qua werk pittig geweest, maar dankzij het socialezekerheidsstelsel heb ik het aangedurfd een eigen onderneming op te bouwen. Nu zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Tegelijkertijd ervaar ik als geen ander wat er aan het sociale vangnet schort. Het voorziet niet meer in mijn behoefte, omdat het nog steeds is gebaseerd op 20 jaar opleiding, 40 jaar werken en 20 jaar genieten. Ik ben zeker niet de enige die het merkt. Om mij heen zie ik mensen op jonge leeftijd uit het arbeidsproces vallen, steeds meer nuggers[1] die een schijntje verdienen en werkgevers c.q. ondernemers die terecht huiverig zijn om mensen in vaste dienst te nemen. Een vast contract is in deze tijd niet meer nodig om je werk goed te kunnen organiseren.

Natuurlijk werken

Nederland is wereldkampioen flexwerken. Steeds meer werk wordt in netwerken georganiseerd. Dat vereist andere vaardigheden en een modern sociaal zekerheidsstelsel dat daarop anticipeert en excessen[2] voorkomt.

“Alles kan al, wachten op systeemwijzigingen loont niet. Zoek de verbinding tussen de systeemwereld en de leefwereld, dan gaat het niet knellen maar knallen.” De woorden van Erik Gerritsen, de hoogste ambtenaar van VWS tijdens de opening van het Rijnland Praktijkfestival, zijn uit mijn hart gegrepen. Onbedoeld heb ik daar inmiddels ruime praktijkervaring mee.

WIN (werken in netwerken) werkt echt. Nog niet voor iedereen, maar wel voor mijzelf en mijn directe omgeving. Ook voor mijn dochter. Ze begint met een contract voor bepaalde tijd, zonder uitzicht op vast. Natuurlijk, zeg ik. En dat bij een vakvereniging, een instituut dat zeer traditioneel is georganiseerd. Het kan raar lopen.

Jongeren aan zet

De kennis en praktijkervaring die we in vijf jaar met WIN hebben opgebouwd deel ik graag, zodat iedereen er zijn of haar voordeel mee kan doen. Met een beetje geluk is het deze zomer klaar. Daarmee is de WIN trilogie voltooid die in 2013 begon met mijn eigen verhaal Een nieuwe weg naar inkomsten en werkplezier. In 2015 volgde Natuurlijk Werken, een verhaal over smaakmakers. De werktitel voor het 3e deel is WIN Werkt, van (ver)oordelen naar (ver)wonderen.

Voor nu roep ik alle jongeren op om eens een kijkje te nemen op www.youniun.nl. De toekomst is aan de jonge werkers. Laat hen bouwen aan een modern sociaal zekerheidsstelsel in een wereld waarin aandacht is voor IK & WIJ, met werk voor iedereen die wil werken. Dan is de missie van WIN geslaagd, voor jong én oud!

Irmgard Bomers (initiatiefnemer van WIN) blogt regelmatig over zaken die haar werk raken

[1] Niet-uitkeringsgerechtigde

[2] Misbruik is van alle tijden en heeft niets te maken met de nieuwe economie

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha