Blog – Durf te vragen

24 januari 2013

Over mijn haat/liefdeverhouding met sociale media

Je hebt maar 30 minuten per dag nodig om je email, telefoontjes en berichtenverkeer af te handelen.  Nou, dat red ik niet. Zeker niet met Twitter, LinkedIn en alle andere sociale media erbij die ik zakelijk gebruik. Om mij heen hoor ik dezelfde geluiden, met stress tot gevolg. Wat is wijs?

Dilemma
Sociale media horen bij werken in deze tijd.  Dat wist ik al en de praktijk met WIN heeft het intussen ook bewezen. Via sociale media kun je je toegevoegde waarde laten zien, krijg je fans en komen nieuwe verbindingen tot stand. Maar ik ben er niet goed in. Ik denk er teveel bij na volgens mijn dochters.

Dus kost het mij onevenredig veel tijd.
Dus vind ik het niet leuk. Dus kom ik nooit aan die 30 minuten. (Marketing)technisch weet ik best hoe het moet, maar ik wil mijn tijd besteden aan werk waar ik energie van krijg. Stoppen is geen optie.

Durf te vragen

Een training of workshop helpt absoluut. WIN biedt ze ook aan. Maar het lost mijn probleem met sociale media niet op. Mijn kracht ligt ergens anders, dus ben ik op zoek naar hulp. Maar ook om hulp vragen vind ik best moeilijk, althans voor mijzelf. Toch is hulp inschakelen dé manier om verder te komen en je kans op succes te vergroten. Dat verklaart ook het succes van DurfTeVragen; DTV voor ingewijden.  DTV verbindt mensen waardoor dingen sneller en makkelijker lukken. De beweging is begonnen op Twitter met #DTV, maar de activiteiten zijn uitgebreid op Facebook, met boeken, workshops en tal van andere initiatieven. Deze maand heb ik meegedaan aan een DTV-sessie in Utrecht. Een hele bijzondere ervaring, waarin je echt aan den lijve ervaart hoe anders het nieuwe werken is. Op de website lees je een verslag.

Samen werken in netwerken

DTV is een van de vele voorbeelden die laat zien dat samen werken in netwerken al realiteit is. En hoe de sociale media daarvoor als katalysator fungeren. Ik kan daar nog veel van leren.  De ambitie is om dit jaar ook buiten Den Haag WIN-activiteiten op te starten. WIN zoekt mensen die daarbij willen helpen. Ik heb DTV ingezet als een van de middelen en volgende week zijn de eerste gesprekken. Op de website vind je ook informatie hierover. Met behoud van zelfstandigheid samen werken aan het beste resultaat, voor jezelf en WIN. Wie wil dat niet! Met dank aan DurfTeVragen.

Deze blog illustreert één van de 10 principes van werken in netwerken: Durf te vragen

Meer blogs lezen? Vraag het gratis kleurige WIN e-Boek aan of klik op Maak je keuze kies de categorie WIN Blogs.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha