De kunst van co-creëren – inspiratiesessie

16 juli 2022 14.30 uur De kunst van co-creëren

Juni is traditioneel de maand waarin veel aandacht is voor architectuur. Een mooie gelegenheid om samen met de ontwerpsector, het onderwijs en cultuurpartners de innovatiekracht en kwaliteit van ‘architectuur’ te vieren. In Wateringen gebeurt dat tot en met 17 juli in ‘De Hofboerderij’ onder de noemer ‘Woondromen’.

Co-creatie is een vorm van samenwerking waarbij deelnemers invloed hebben op het proces en het resultaat. De totstandkoming van Woondromen is een voorbeeld hiervan. In een inspiratiesessie laten Terry van der Heide (groepswonen) en Antoinette van Beurden (beeldende kunst) de deelnemers ervaren wat dit betekent vanuit een verschillend perspectief.

Over de sprekers

De wereld mooier maken en een aangename en inspirerende leefomgeving voor nu en straks creëren. Dat is iets wat Terry van der Heide haar hele werkzame leven al nastreeft. Allereerst als architect, als kunstenaar en ook als directeur van Centrum Groepswonen. Eén van haar werken is ook te zien op de expositie Woondromen. Haar droom is om de gewone werkelijkheid voor iedereen socialer te maken en om mee te helpen aan veilige, gezellige en duurzame woongemeenschappen, waar jong en oud blij van worden. Door haar ervaring te delen hoopt Terry op 25 juni de aanwezigen te enthousiasmeren om ook te gaan co-creëren

Beeldend kunstenaar Antoinette van Beurden (1963) is in Wateringen geboren. Haar vader was de koster van de Sint Jan de Doper en een neef van Jan van Beurden. In 2009 verhuisde ze met haar gezin naar Schipluiden, waar ze op het terrein van de Jachthaven haar eigen atelier heeft. Hier werkt ze aan haar beelden en geeft ze workshops over werken met klei; haar favoriete materiaal. Door objecten heel grondig te bestuderen ontstaan nieuwe verrassende creaties. Enkele werken uit de serie De stad van de toekomst maken deel uit van de expositie Woondromen. Op 16 juli verzorgt zij de inspiratiesessie over co-creatie.

Locatie:
Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Organisator
Irmgard Bomers is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken), bestuurslid van I’M BINCK.en o.a. co-auteur van Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie. De verbinding tussen verleden, heden en toekomst speelt een rode draad in al haar werk, zoals in de expositie Woondromen in Wateringen

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha