Van oude boeken naar augmented reality

Technologie verandert alles, en dat geldt zeker voor hoe we informatie vinden, hoe we het consumeren en de manier waarop we het bewaren. Ook bibliotheken maken steeds meer gebruik van nieuwe technologie en transformeren in plekken waar deze technologie voor een steeds groter publiek beschikbaar wordt. Hierdoor neemt het delen van kennis en het onderwijs zelf in de toekomst hele andere vormen aan.

Stoffige planken en muffe oude boeken? Dat dacht je maar

Het woord bibliotheek roept vaak beelden op van grote, stille, saaie ruimten waarin meterslange rijen kasten staan met boeken en tijdschriften. Het basisprincipe van bibliotheken is altijd ‘toegang tot informatie’ geweest. Naarmate de technologie evolueert, verandert ook de manier waarop deze informatie kan worden overgedragen. Vergeet niet dat boeken en microfilm ooit ook beschouwd werden als geavanceerde manieren om informatie te verstrekken. Veel bibliotheken ondergaan nu de transformatie van de gouden eeuw van boeken naar het tijdperk van digitale content.

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt worden er steeds meer bizarre dingen mogelijk. Deskundigen zijn van mening dat dit soort technologie bibliotheken verandert in ‘ervaringsbestemmingen’. In de toekomst gaan we naar de bibliotheek om een boek direct naar onze hersenen te downloaden. Ook kunnen we daar straks genieten van een virtuele safari in Tanzania of een ruimtereis naar Mars.

Trendwatcher Richard van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

In 2015 en 2016 is Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Zijn inspiratiesessies zijn al door ruim 420.000 mensen bijgewoond. Je komt Richard van Hooijdonk regelmatig tegen op radio en televisie. Hij presenteert iedere week ‘Mindshift’ op BNR en daarnaast is hij regelmatig te zien bij RTL Boulevard, het RTL Journaal en RTLZ. Met zijn internationale researchteam van 20 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality. Ook de impact op vele sectoren wordt in kaart gebracht.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop ‘tickets’). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Kies je programma

de Bibliotheek Eindhoven

Locatie: de Bibliotheek Eindhoven

 

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha