Werk in uitvoering – inspiratiesessie

10 juli 2022 14.30 uur Werk in uitvoering

Juni is traditioneel de maand waarin veel aandacht is voor architectuur. Een mooie gelegenheid om samen met de ontwerpsector, het onderwijs en cultuurpartners de innovatiekracht en kwaliteit van ‘architectuur’ te vieren. In Wateringen gebeurt dat in ‘De Hofboerderij’ onder de noemer ‘Woondromen’.

 

Zoon Peter van Beurden heeft 212 werken van zijn vader gedocumenteerd. Hij vertelt over de werken zelf en de bijzondere combinatierol die zijn vader vervulde als architect en gemeenteambtenaar. Irmgard Bomers, bewoner van ‘Het Huis van Van Beurden’, maakt de verbinding naar het heden en vertelt waarom zij geïnspireerd is geraakt door Jan van Beurden. Zijn pragmatische manier van werken heeft zij vertaald in haar woondroom: ‘Het Hof van Van Beurden’.

Wat kunnen we leren hiervan? En welke belangen zijn hiermee gediend? In een dialoog met het publiek lichten Peter en Irmgard in deze sessie een tipje van de sluier op.

Locatie:
Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Organisator
Irmgard Bomers is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken), bestuurslid van I’M BINCK.en o.a. co-auteur van Nieuwe Business Modellen, samen werken aan waardecreatie. De verbinding tussen verleden, heden en toekomst speelt een rode draad in al haar werk, zoals in de expositie Woondromen in Wateringen

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha