WIN Wandeling – de toekomst van werk

De Haagse Binckhorst transformeert tot een gebied waar wonen, werken en ontwikkelen hand in hand gaat. Op donderdag 22 augustus kun je een wandeling maken langs bijzondere panden in de Saturnusstraat waar de toekomst van werk al goed zichtbaar is.

Tijdens de wandeling hoor je achtergrondverhalen over de bedrijven die people, planet & profit (WIN WIN WIN) verbinden. Je krijgt een beeld hoe de Binckhorst er in de toekomst uit gaat zien en welke rol I’M BINCK hierin speelt. We lopen door de Caballerofabriek, langs de spectaculaire wavepool die in ontwikkeling is en klimmen naar het dak van de parkeergarage voor een blik over het gebied.

We verzamelen bij de slagboom van de Caballerofabriek. In de voormalige sigarettenfabriek werken nu zo’n 750 mensen in ruim 100 verschillende bedrijven.

Je hoort o.a. verhalen over plannen voor de Titaan, de kunstenaars in Ateliercomplex De Besturing en Secrid, het succesvolle bedrijf dat in de Binckhorst groot is geworden met hun pasjes-portemonnee. Greenfox is actief op het gebied van duurzame verlichting en detacheert mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt.

Op de kruising met de Melkwegstraat beklimmen we de trappen naar het dak van de parkeergarage. Hier hoor je meer over de ontwikkelingen in het gebied. In het voormalige KPN Gebouw is de combinatie wonen & werken al realiteit. Driekwart van de 80.000m2 kantoorruimte bestaat nu uit appartementen. Apollo14 is het 3e bedrijfsverzamelpand in de straat met hoofdhuurder Q42, a happy place for nerds. Aan de overzijde de fabriek van De Vos, die duurzame watergedragen verf produceert en op de hoek koffiecorner Avicenna, met daarboven ook flexwerkplekken.

Via de vernieuwde Saturnuskade lopen we naar bierbrouwerij De Kompaan, voor een afsluitend gratis drankje.

 

  • Rondwandeling start om 16:00 uur
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Kosten: EUR 5 pp, incl. drankje (gratis voor WIN-ers, code Uitnodiging)
  • Start: Saturnusstraat 60, Den Haag
  • OV: Bus 26, 28 en 46 halte Saturnusstraat

Caballerofabriek

Locatie:
Start bij slagboom Caballerofabriek
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag

De rondleiding wordt gegeven door Irmgard Bomers. Zij is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken) en bestuurslid van I’M BINCK. In de Caballerofabriek is haar werkplek. Op dit moment schrijft ze o.a. voor de Begraafplaats St. Barbara in de Binckhorst een boek t.g.v. het 100-jarig bestaan in 2020.

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha