WIN Wandeling – de toekomst van werk

De Haagse Binckhorst transformeert tot een gebied waar wonen, werken en ontwikkelen hand in hand gaat. Op woensdag 25 november kun je een wandeling maken langs bijzondere panden in de Saturnusstraat waar de toekomst van werk al goed zichtbaar is. Dit alles in het kader van de Werkbezoekdag 2020.

Tijdens de wandeling hoor je achtergrondverhalen over de bedrijven die people, planet & profit (win-win-win)) verbinden. Je krijgt een beeld hoe de Binckhorst er in de toekomst uit gaat zien en welke rol de BinckPraktijkAcademie hierin speelt. We lopen door de Caballerofabriek, langs de spectaculaire wavepool die in ontwikkeling is en klimmen naar het dak van de parkeergarage voor een blik over het gebied.

Verzamelen bij de slagboom van de Caballerofabriek. In de voormalige sigarettenfabriek werken nu zo’n 750 mensen in ruim 100 verschillende bedrijven.

Je hoort o.a. verhalen over plannen voor de Titaan, de kunstenaars in Ateliercomplex De Besturing en Secrid, het succesvolle bedrijf dat in de Binckhorst groot is geworden met hun pasjes-portemonnee. Greenfox is actief op het gebied van duurzame verlichting en detacheert mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt en 24/7 Waves bouwt een indoor surfpool.

Op de kruising met de Melkwegstraat beklimmen we de trappen naar het dak van de parkeergarage. Hier hoor je meer over de ontwikkelingen in het gebied. In het voormalige KPN Gebouw is de combinatie wonen & werken al realiteit. Driekwart van de 80.000m2 kantoorruimte bestaat nu uit appartementen. Apollo14 is het 3e bedrijfsverzamelpand in de straat met hoofdhuurder Q42, a happy place for nerds. Aan de overzijde de fabriek van De Vos, die duurzame watergedragen verf produceert en op de hoek koffiecorner Avicenna, met daarboven ook flexwerkplekken.

Via de vernieuwde Saturnuskade lopen we terug. Aansluitend is het mogelijk om voor eigen rekening te lunchen in de Caballerofabriek en vragen over werken in netwerken te stellen.

  • Rondwandeling start om 10:30 uur
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Kosten: EUR 5 pp (gratis voor WIN-ers en deelnemers JobOn)
  • Start: Saturnusstraat 60, Den Haag
  • OV: Bus 26 en 28 halte Saturnusstraat
  • Betaald parkeren op terrein Caballerofabriek

Locatie:
Start bij slagboom Caballerofabriek
Saturnusstraat 60
2516 AH Den Haag

De rondleiding wordt gegeven door Irmgard Bomers. Zij is schrijver, initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken) en bestuurslid van I’M BINCK. In de Caballerofabriek is haar werkplek. Op dit moment schrijft ze o.a. voor de Begraafplaats St. Barbara in de Binckhorst een boek t.g.v. het 100-jarig bestaan in 2020.

Volg ons!

@werkinnetwerken #zdha