Toekomst van werk – daar ook alles flex?

Flexibilisering van de arbeidsmarkt staat hoog op de agenda. Hoe zorgen we er voor dat zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en mensen met een flexibele baan toch zeker zijn van een inkomen op langer termijn?

Hoe pakken andere landen flexibilisering van de arbeidsmarkt aan?

Voornamelijk Scandinavische landen hebben hun arbeidsmarkt anders ingericht. Kijk naar Denemarken. Het aantal werklozen is lager dan in Nederland en Deense werknemers vinden eenvoudiger een nieuwe baan dan Nederlandse. Deze Deense inrichting heet ook wel het flexicurity systeem: een set aan regels die er voor zorgt dat werkgevers hun personeel flexibel kunnen inzetten en werknemers worden opgevangen door een genereus sociaal vangnet. Werkgevers kunnen eenvoudiger personeel ontslaan door een versoepeling van het ontslagrecht. En werklozen worden opgevangen door een hoge en langdurige werkloosheidsuitkering met verplicht scholingstraject. Toch is niet iedereen in Denemarken lovend over de mate van flexibiliteit en wijzen anderen op de enorme kosten van het systeem. Wat kunnen we leren van Scandinavië? Hierover gaan we met verschillende experts in gesprek

De Werkvereniging
Samen met Lund Thomsen en Joost Voerman richtte Roos Wouters de Werkvereniging op. Dit is een on- en offline platform voor Modern Werkenden – zelfstandige professionals, flexwerkers, kleine ondernemers en hybride werkenden. De oprichters vinden dat de huidige partijen de Modern Werkenden onvoldoende zien en horen, terwijl wel over hen besloten wordt. Daarom besloten zij Modern Werkenden te verenigen en een eigen stem te geven.

Voor meer informatie, ga dan naar www.werkvereniging.nl

 

WIN gaat over werken in de context van de nieuwe economie. De nieuwe economie is in ontwikkeling en omvat een breed scala aan onderwerpen en thema’s die van invloed zijn op je werk. Door daar kennis van te nemen bouw je een voorsprong op. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën en je breidt je netwerk uit met waardevolle contacten. 

In de nieuwe economie werk je samen. Daarom plaatsen we belangeloos activiteiten, bijeenkomsten en conferenties op de agenda die relevant zijn in dit verband. Je leert dan op een natuurlijke manier de nieuwe economie ontdekken. Dit event is hier een voorbeeld van.

Pakhuis de Zwijger

Locatie: Pakhuis de Zwijger

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha