Taalplatform Moerwijk – futureproof samenwerken doe je zo

Een WIN Werk(t) Sessie op lokatie

Vooraf was er de nodige scepsis bij de betrokken instellingen, de gemeente en taalaanbieders om een taalplatform te starten. Het zoveelste initiatief. Wat voegt het toe?

In drie maanden is de scepsis vervangen door enthousiasme bij alle betrokkenen, inclusief de cursisten, die ineens wel de weg weten te vinden. In de WIN Werk(t) Sessie staat deze keer de praktijkcase van het Taalplatform Moerwijk centraal. Tijdens deze interactieve bijeenkomst op 28 februari (16-18u) gaan betrokkenen en geïnteresseerden met elkaar in gesprek en wordt duidelijk waarom de WIN WIN WIN aanpak meerwaarde oplevert voor alle betrokkenen.

Over het Taalplatform Moerwijk

Het vinden van de juiste taalaanbieder is nog niet zo makkelijk. Er is een grote diversiteit aan aanbieders van taalcursussen. In Moerwijk is inmiddels een start gemaakt om deze overzichtelijk te clusteren om zo de doelgroep van passende informatie te kunnen voorzien. Om aan Haagse inwoners te laten zien hoe een taalles eruit ziet is dit filmpje gemaakt om zo de drempel te verlagen voor een ieder die de Nederlandse taal (beter) wil leren of schrijven. Het taalplatform Moerwijk wordt gevormd door diverse partners waaronder Mooi welzijn, de bibliotheek, Het Taalhuis, ROC Mondriaan, Taal in de Buurt en diverse commerciële aanbieders.

 

Over WIN

Werken in netwerken is een nieuwe ondernemende manier om jou werk te organiseren. Een WIN Werk(t) Sessie is een kleinschalige informele bijeenkomst waarin ervaart hoe je jouw werk in netwerken organiseert met behulp van de WIN WIN WIN formule. Iedereen met een open mindset is welkom.

Smaakmaker Stef Beun (1955) werkt als projectmanager Sociale Innovatie bij Xtra, een grote welzijnsorganisatie in Den Haag. Stef noemt zichzelf ondernemer in welzijn. Hij is organisator van deze WIN Werk(t) Sessie en o.a. initiatiefnemer van het Taalplatform Moerwijk.

Wijkcentrum Moerwijk

Locatie:

Wijkcentrum Moerwijk
Aagje Dekenlaan 51
Den Haag

 

Deel dit bericht!

@werkinnetwerken #zdha